A murit cea mai vârstnică femeie din Spania. Câți ani a trăit aceasta și care erau lucrurile ce o țineau în viață

Silveria Martin Diaz, care în august a devenit, la 114 ani, cea mai vârstnică femeie din Spania şi a noua în topul celor mai în vârstă persoane din lume, a încetat din viaţă, în centrul pentru seniori în care locuia.
  • Publicat:
A murit cea mai vârstnică femeie din Spania. Câți ani a trăit aceasta și care erau lucrurile ce o țineau în viață

Supercentenara devenise în august cea mai vârstnică femeie din Spania și se afla pe locul al nouălea în clasamentul celor mai bătrâni oameni din lume.

Cine a fost Silveria Martin Diaz?

Silveria Martin Diaz s-a născut la 20 iunie 1910 într-o aşezare din Extremadura care a dispărut în 1963 după construcţia unuia dintre zecile de rezervoare construite în Spania într-o perioadă în care regimul condus de Franco era în plină dezvoltare.

În acea localitate, ea s-a căsătorit cu Jose „El Retratista”, aşa cum era cunoscut de vecini. Tot acolo, cei doi au devenit părinți pentru cinci copii.

La vârsta de 53 de ani, după ce a primit ordinul de evacuare din localitate, familia a început o nouă viaţă într-unul dintre numeroasele oraşe construite la acea vreme pentru a găzdui persoanele mutate.

La fel ca mii de alte familii de ţărani şi muncitori din Spania din anii 1960, Silveria şi apropiaţii săi au ajuns să emigreze într-o altă ţară din Europa. În cazul lor, a fost vorba despre Franţa.

A fost mereu devotată casei şi familiei

Silveria Martin Diaz a fost mereu devotată familiei şi gospodăriei. „Îi plăcea să gătească, să tricoteze, să croşeteze, nu putea să stea degeaba acasă; a fost şi este o femeie foarte activă”, a declarat fiica ei, Julia Arroyo Martín, atunci când Silveria Martin Diaz a împlinit 112 ani.

De ce relațiile sănătoase și rutinele simple sunt benefice pentru o viață mai lungă

În timp ce obiceiurile nocive precum fumatul sau consumul de alcool pot face diferența, longevitatea poate fi legată și de menținerea unor relații sănătoase și conexiuni cu cei din exterior.

Obiceiuri precum menținerea unor relații strânse, timpul acordat pentru relaxare și exerciții regulate și ușoare, cum ar fi mersul pe jos, au fost în mod constant asociate cu longevitatea, iar ele nu costă niciun leu.

Citește și: Femeia de 106 ani a dezvăluit care este secretul pentru longevitatea sa. Asta a făcut zilnic

Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”