O tânără a slăbit 23 de kilograme și și-a menținut greutatea cu trei schimbări simple ale stilului de viață

O tânără a reușit să slăbească 23 de kilograme și, mai mult, și-a menținut greutatea în ultimii ani cu numai trei schimbări simple ale stilului de viață.
  • Publicat:

„M-am luptat cu greutatea mea toată viața”, a declarat Cohen, acum în vârstă de 29 de ani, pentru Business Insider.

Potrivit acesteia, după ce s-a îngrășat în facultate, a fost de recunoscut. Astfel că a decis să facă o schimbare și a început mănânce sănătos.

Dieta proteică 80/20 a ajutat-o să topească kilogramele

Când s-a săturat de atâtea încercări nereușite, Cohen a adoptat principiul 80/20: consumă alimente nutritive 80% din timp, permițându-și răsfățuri pentru restul de 20%. Ea pregătește acum mese mai mici, echilibrate, cu accent pe proteine și legume, rezultând un aport alimentar total redus.

O zi obișnuită include:

  • Mic dejun: Clătite proteice făcute în casă (pudră proteică, ou, banană).
  • Prânz: Pui, orez și broccoli sau carne de vită tocată cu cartofi dulci și sparanghel.
  • Cină: Tigaie de curcan cu cartofi dulci.
  • Gustări: Măr, iaurt grecesc, shake proteic sau prăjituri de orez cu brânză de vaci.

Mai mult, s-a apucat și serios de fitness.

Deși Cohen nu a slăbit timp de trei luni, a reușit slăbească 20 de kilograme pe parcursul unui an, păstrându-și greutatea constantă timp de șapte ani.

Cohen a ținut pentru prima oară dietă la vârsta de 12 ani

Cohen a ținut pentru prima oară dietă la vârsta de 12 ani

Cohen a crescut într-un orășel din Connecticut unde „sănătatea nu era o prioritate”. Ea a mai declarat pentru publicația mai sus menționată că a urmat prima sa dietă la vârsta de doar 12 ani.

Când a mers la facultate în San Diego, potrivit spuselor ei, faptul că nu putea să ia masa cu oricine a șocat-o și a început o frustreze tot mai mult. Colegii o evitau, la fel așanumiții prieteni.

Mai mult, tot ce citea pe Internet despre slăbit, pentru ea nu părea funcționeze.

„M-am simțit frustrată, m-am simțit tristă și m-am simțit cu adevărat înșelată de mass-media și de industria de slăbire, deoarece tot ce am citit a fost „Mănâncă 1.200 de calorii, elimină carbohidrații,” a spus Cohen. Nu mâncați grăsimi, cumpărați aceste shake-uri sau suplimente de proteine, dar se părea că, cu cât încercam mai multe produse și remedii rapide, cu atât îmi făceam mie mai mult rău.”

Care au fost cele 3 schimbări ale stilului de viață pe care le-a adoptat Cohen?

Curățarea nutriției

„Primul lucru pe care m-am concentrat a fost să-mi curăț alimentația. Mi-am dat seama că una dintre cele mai mari probleme ale mele a fost că m-am simțit întotdeauna ca și cum aș fi fost la dietă, dar în realitate mâncam sănătos doar trei sau patru zile pe săptămână și apoi făceam haos în weekend.

De luni până joi mâncam albușuri și spanac la micul dejun, salată la prânz și pui, orez și broccoli la cină.

Dar, până se întindea weekendul, mâncam pizza, înghețată, burgeri, etc și beam cantități mari de alcool care conțineau calorii ascunse la care nici nu mă gândeam”, spune Cohen.

Implementarea unei rutine de fitness

„Următorul lucru pe care l-am făcut a fost să încorporez o rutină de fitness în viața mea.

Am început cu trei antrenamente de acasă de 28 de minute, cu un set de gantere de 5 kg și un covoraș de yoga.

Încă nu am timp sau dorință să merg la sală cinci sau șase zile pe săptămână. Deci încă mă antrenez doar de trei ori pe săptămână, dar acum acele sesiuni durează mai mult de o oră. De asemenea, merg la plimbare în fiecare zi, doar timp de 30 până la 60 de minute, chiar dacă sunt împărțite în trei plimbări de 20 de minute”, mai spune Cohen.

Prioritizarea somnului și a nivelurilor de stres

„În cele din urmă, îmi acord prioritate somnului și nivelurilor de stres. Am o oră constantă de culcare și o oră constantă de trezire. De obicei sunt în pat la 21 sau 22 și mă trezesc pe la 6 sau 7 dimineața.

Acest lucru îmi permite să beneficiez de opt până la nouă ore în fiecare noapte, în comparație cu înainte când dormeam cinci, poate șase ore. Îmi urmăresc somnul folosind Oura Ring și acest lucru îmi oferă date foarte valoroase despre recuperarea somnului și tendințele mele.

Am fost la terapiee. Am citit cărți despre creșterea personală. Am participat la seminarii de dezvoltare personală. M-am concentrat nu doar să fiu slabă, ci și fericită”, a incheiat Cohen.

Sursă foto: Instagram @gensgym

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”