Motivul pentru care Chef Florin Dumitrescu nu mai mănâncă pâine din comerț

Chef Florin Dumitrescu a mărturisit recent că niciodată nu mănâncă pâine din comerț și a explicat și de ce a luat această decizie.
  • Publicat:
Motivul pentru care Chef Florin Dumitrescu nu mai mănâncă pâine din comerț

Florin Dumitrescu, cunoscut jurat Tv, a tras un semnal de alarmă cu privire la consumul de pâine, un aliment de bază pentru mulți români. Bucătarul a rămas șocat când a aflat ce ingrediente se folosesc la pâinea comercială.

„Dacă vrei, te fac să nu mai mănânci pâine în viața ta”, a declarat Dumitrescu, explicând că ingredientele folosite în pâinea ieftină pot fi dăunătoare sănătății. El a mărturisit că, din acest motiv, preferă să mănânce lipie, realizată doar din făină și apă.

Florin Dumitrescu evită să mai consume pâine din comerț

Pâinea reprezintă un aliment de bază în foarte multe țări, inclusiv în România. Pregătit, de obicei, din aluat făcut din făină și apă, produsul este disponibil la rafturile din magazine sau supermarketuri în diverse forme. În ciuda popularității sale, este adesea caracterizat ca fiind nesănătos.

În discuția pe care a purtat-o cu George Buhnici, la podcastul acestuia, Florin Dumitrescu a abordat și problema efectelor adverse ale pâinii. Gazda podcastului a susținut că, după o perioadă de consum de pâine, s-a inflamat, s-a umflat și s-a și îngrășat. Bucătarul a explicat că acestea sunt efecte ale glutenului.

Gaură de 12 cm în beton, din cauza acestui ingredient

Nu glutenul a fost cel care l-a determinat pe chef-ul de la Antena 1 să renunțe să mai consume pâine din comerț, ci o discuție cu un prieten de-al său, care deținea de mai multă vreme o brutărie. Acesta din urmă i-a povestit o experiență pe care a avut-o chiar în incinta unde prepara produsul pentru comerț.

„La un moment dat, i-a curs bidonul de afânător sau nu știu ce băga el acolo. Era un ingredient lichid pe care-l băga în aluatul de pâine. Și a făcut gaură în beton. A căzut ca picătura chinezească și, peste noapte, i-a făcut gaură în beton – 12 cm”, a spus chef-ul.

Glutenul este „magia” care face pâinea moale și pufoasă

Glutenul este o proteină regăsită în mod natural în cereale (grâu, orz, secară). Traducând pentru produsele din prezent, noi îl vom găsi de obicei în pâine, paste, produse de patiserie, biscuiți etc… cam tot ce are faină, are foarte probabil și gluten.

Glutenul dă elasticitate aluaturilor. Este „magia” care face pâinea moale și pufoasă. Acesta este și motivul pentru care de multe ori glutenul este adăugat suplimentar în aluaturi. Dacă întâlniți o pâine suspect de pufoasă, răsuciți ambalajul și cititi eticheta: s-ar putea să găsiți în lista de ingrediente și glutenul, pe lângă cel prezent în mod natural în cereala din care e făcut respectivul produs.

Sursă foto: Instagram @chefflorindumitrescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”