Ce mai face Sanda Nicola, fosta jurnalistă care a scăpat de cancer: „Am ales să rămân lucidă”

În urmă cu ani buni, Sanda Nicola era una dintre cele mai cunoscute prezentatoare tv. Ea s-a confruntat cu mari probleme de sănătate până la cei 46 de ani ai săi.
  • Publicat:

Sanda Nicola era în urmă cu mai bine de 5 ani una dintre cele mai bune jurnaliste din România. În 2019, ea a decis să renunțe la televiziune și să se mute în Belgia, împreună cu soțul ei, Liviu Iolu, și fiica lor. Înainte de a deveni mamă pentru prima dată, Sanda Nicola s-a confruntat cu mari probleme de sănătate.

Sanda Nicola a fost unul dintre cei mai incisivi jurnaliști, dar la un moment dat și-a dorit o schimbare în carieră. În anul 2019, Sanda Nicola a obținut o bursă de studii la Universitatea din Liege și a decis să se mute în Belgia, cu familia sa.

Sanda Nicola, diagnosticată cu cancer de col uterin

Înainte de această decizie, ea a primit un diagnostic dur din partea medicilor. A aflat că suferă de cancer de col uterin, în 2005. După mai bine de doi ani de tratament intensiv şi de intervenţii chirurgicale realizate în străinătate, ea declara că este “o învingătoare”. Mai mult de atât, a reușit, în cele din urmă, să devină mămica unei fetițe, pe nume Agnes.

Într-un interviu, ea făcea declarații șocante: „Am o relaţie specială şi tumultoasă cu norocul. N-a venit niciodată când am bătut eu din picior cu nerăbdare. Nu s-a arătat niciodată când am jucat la loto şi a refuzat categoric să-mi ofere ceva nemuncit.

Însă m-a aşteptat întotdeauna cu braţele deschise la capătul unei curse nebune cu propriile limite şi m-a răsplătit de fiecare dată când mi-am dovedit perseverenţă. De unde am tras concluzia că norocul vine la mine doar atunci când îl merit.”

A pierdut un copil, care a murit imediat după naștere

Puțini știu că, înainte de a afla că are cancer, Sanda Nicola a rămas însărcinată, însă visul de a deveni mamă i s-a spulberă brusc și cumplit. Fiul său abia născut avea să moară la doar trei ore de la naștere. Se întâmpla în anul 2001. Patru ani mai târziu a fost diagnosticată cu cancer de col uterin, iar medicii i-au spus că nu mai putea deveni mamă niciodată. Din fericire, minunea s-a produs în 2018, la 11 ani de la vindecarea de cancer. A născut o fetiță perfect sănătoasă.

„Eu aveam 27 de ani când am primit acest diagnostic. Mi s-a propus să fac histerectomie totală, dar nu aş mai fi putut să fac copii. Am mers pe feelingul meu, am scăpat ieftin… am făcut o operaţie de extirpare a tumorii şi am scăpat. A fost greu să înţeleg ce s-a întâmplat. Nu am găsit răspunsurile atunci”, dezvăluia Sanda Nicola la emisiunea Agenția VIP de la Antena Stars.

S-a confruntat și cu alte probleme de sănătate

După ce s-a mutat în Belgia, Sanda Nicola s-a confruntat cu alte probleme de sănătate. Fosta jurnalistă dezvăluia prin ce greutăți a mai trecut și cum s-a vindecat cu mâncare. Analizele efectuate indicau mai multe carențe de vitamine, minerale, aminoacizi și niște disfuncții hormonale, în principal tiroidiene, un medic endocrinolog i-a recomandat să ia antidepresive.

„A argumentat că deranjul din organism e provocat de epuizarea psihică, iar neuronii mei se degradează iremediabil dacă nu încep un tratament. Un altul, tot endocrinolog, îmi spunea că, dimpotrivă, starea generală de epuizare poate fi ameliorată doar restabilind echilibrul biochimic din organism printr-o dietă cât mai bogată în carne de vită și alte alimente de origine animală.

Am ales să rămân lucidă în starea mea de rău, și să mănânc. Mâncam tot mai ordonat, având mare atenție cum combin alimentele cu suplimentele prescrise pentru ca organismul să absoarbă cât mai mulți nutrienți”, povestea Sanda Nicola.

Sursa foto: facebook Sanda Nicola

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”