Recent, Mihaela Bilic a abordat un subiect de mare interes pentru părinți și anume, alimentația copiilor. Nutriționistul a observat faptul că unii părinți nu au un plan alimentar bine alcătuit pentru copiii lor.
De multe ori, fără să își dea seama, aceștia pun pe masă celor mici un aliment periculos și anume carnea.
Potrivit Mihaelei Bilic, carnea se poate transforma în inamicul numărul 1 al copiilor. Consumată în exces, carnea duce la acumularea de grăsime în organism ceea ce, mai târziu, se traduce în obezitate.
Carnea trebuie consumată de cel mult trei ori pe săptămână și nu de două-trei ori pe zi cum se întâmplă în prezent, în cazul celor mai mulți copii, dar și în cazul adulților.
O dietă bogată în proteine până la vârsta de patru ani duce la acumularea de grăsimi în exces în corp. La vârsta de șapte ani, copilul poate deveni deja supraponderal.
“Prea multe proteine la vârsta de 4 ani = kilograme în plus la 7 ani.
Dacă până acum dădeam vina pe zahăr și grăsimi pentru excesul de greutate, studiile recente arată că prea multă carne duce la obezitate.
International Journal of Obesity a publicat un studiu portughez făcut pe 2.000 de copii în cadrul proiectului Generația XXI. Cercetătorii au constatat că un consum excesiv de proteine (de 2-3 ori doza zilnică) la vârsta de 4 ani se traduce printr-un IMC crescut câțiva ani mai târziu.
Nevoile organismului sunt de 1 g proteine/kilogram corp/zi, însă în țările dezvoltate se consumă mult mai mult. Mâncăm chiar și de 3 ori pe zi carne, când ar trebui să mâncăm de 3 ori pe săptămână. Și nu doar carnea e vinovată, ci și consumul în exces de mezeluri și semipreparate, ouă, brânzeturi sau chiar proteine de origine vegetală.
De frica îngrășatului, mulți copii primesc meniuri bogate în proteine și sărace în carbohidrați, când de fapt făinoasele dau energie pentru mișcare iar excesul de proteine predispune la obezitate. Singura soluție pentru controlul siluetei este diminuarea consumului global de mâncare, adică mai puține proteine, mai puțin zahăr, mai puține grăsimi… Chiar dacă pare ciudat, e mai sănătos să fii flămând decât îndopat cu carne/proteine!”, susține nutriționistul Mihaela Bilic.
Sursă foto: Facebook.