Cum să elimini petele dificile de pe haine. Cinci metode eficiente cu produse care există în fiecare casă

Curățarea hainelor devine de multe ori o misiune grea sau chiar imposibilă. Asta după ce le-am pătat cu produse ce sunt bine absorbite, grăsimea de exemplu.
  • Publicat:
Cum să elimini petele dificile de pe haine. Cinci metode eficiente cu produse care există în fiecare casă

Iată câteva metode cu produse la îndemână prin care putem scoate până și cele mai dificile pete de pe țesăturile preferate.

5 metode eficiente pentru a scăpa de petele de grăsime de pe haine

Grăsimea este un adevărat rival pentru hainele noastre. Din momentul în care pătrunde în ele se formează ca o pată rigidă și strică materialul.

Pentru multe doamne și domnișoare ar însemna o reală pagubă să le deterioreze rochia sau o bluză favorită. Iată cinci metode salvatoare, după cum urmează:

1. Zdrobește o aspirină și amestec-o cu puțină apă caldă, formând o pastă. Aplică pasta pe pete și lasă-o să acționeze timp de aproximativ 15-30 de minute înainte de spălare.

2. Așază haina pe o suprafață plană și acoperă petele de grăsime cu pudră de talc. Lasă pulberea să absoarbă grăsimea timp de cel puțin 30 de minute, apoi îndepărtează-o și spală haina ca de obicei.

3. Așază haina pe o suprafață plană, pe partea cu petele. Aplică sare generos pe pete și presează ușor cu o cârpă curată. Sarea va absorbi din grăsime. După aproximativ 15-20 de minute, scutură excesul de sare și spală haina.

4. Aplică o cantitate mică de detergent pentru vase sau săpun de rufe direct pe pete. Freacă ușor cu degetele sau o perie moale și lasă să acționeze timp de 10-15 minute înainte de spălare.

5. Amestecă o parte de amoniac cu trei părți de apă. Aplică soluția pe pete folosind o bucată de material curat și freacă ușor. Clătește bine cu apă și spală haina după aceea.

Cu ce se scot petele de pe hainele albe

În general, hainele albe sunt mai pretențioase, deoarece orice mică pată se poate observa pe ele și se pot îngălbeni ușor, chiar și de la transpirație. În cazul acestora, spălarea cu produse speciale este obligatorie.

Hainele albe sunt ușor de păstrat imaculate dacă se respectă indicațiile de pe etichetă, se folosesc detergenții potriviți ce nu îngălbenesc țesătura, în combinație cu înălbitor special pentru haine albe și un strop de balsam pentru un miros impecabil.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”