După ploi și vreme rece, se întoarce din nou căldura. Prognoza meteo pentru perioada 16-29 septembrie

De la răcoare, se revine la temperaturi de 30 de grade Celsius. 
  • Publicat:
După ploi și vreme rece, se întoarce din nou căldura. Prognoza meteo pentru perioada 16-29 septembrie
Se anunță o toamnă blândă. foto: freepik

Meteorologii se așteaptă să mai plouă în această noapte și mâine în zonele afectate de inundații, dar cantitățile de apă vor fi mult mai mici. De joi, 20 septembrie, scad șansele de ploaie în toată țara, iar vremea se încălzește semnificativ în aproape toată țara. Temperaturile cresc până la 30 de grade Celsius.

Vremea se încălzește în zilele următoare

Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat temperaturi în creștere zilele următoare și „o probabilitate redusă” să ne confruntăm cu noi inundații.

„O ameliorare în ceea ce privește aria precipitațiilor și a cantităților, mai ales în zonele afectate. E posibil să mai consemnăm la nivel local cantități de 10 – 20 l/mp în special în Dobrogea, local în nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș și la munte.

Elementul meteorologic de interes rămâne regimul de temperaturi, care și acesta va fi, cu mici variații de la o zi la alta, în creștere. Dacă azi contăm pe cel mult valori de 12-14 grade în regiunile intracarpatice, cu 19- 20 în restul țării, de mâine ecartul termic de interes va fi 17-25 de grade, pentru ca miercuri deja să consemnăm 20-27 de grade, inclusiv în Capitală o maximă de 25 de grade.

Chiar și minimele vor fi mai ridicate, valori de 6-16 grade. Și acestea cu mici variații de la o zi la alta, în această săptămână cel mult 5 – 17 grade. În Capitală o minimă situată între 10 – 14 grade, a explicat Elena Mateescu, la DIGI24.

Cod galben de ploi torențiale în Moldova și nordul Dobrogei

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torențiale pentru regiunea Moldovei și nordul Dobrogei.

Potrivit avertizării meteo emise de ANM, joi, 19 septembrie, în intervalul orar 03.00 – 18.00, se vor semnala averse însemnate cantitativ în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Tulcea.

În intervalul menționat, în Moldova și în nordul Dobrogei vor fi perioade cu averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”