Dieta Atlantică, cea mai recentă descoperire a cercetătorilor pentru longevitate și în prevenirea cancerului

Dieta Atlantică, bazată pe obiceiurile alimentare ale locuitorilor din nord-vestul Spaniei și nordul Portugaliei, câștigă tot mai mulți adepți.
  • Publicat:
Dieta Atlantică, cea mai recentă descoperire a cercetătorilor pentru longevitate și în prevenirea cancerului

Caracteristică principală a dietei atlantice este consumul ridicat de fructe de mare proaspete și locale, legume, ulei de măsline etc.

„Dieta Atlantică reduce riscul cardiovascular, are un beneficiu antiinflamator și antioxidant datorită consumului frecvent de fructe, cereale integrale și al uleiului extra-virgin. Această dietă promovează longevitatea și este similară cu cea mediteraneană. Mai mult decât atât, această dietă susține și sănătatea creierului, datorită consumului de Omega3 și antioxidanți”, a declarat Ioana Iacob, specialist acreditat în nutriție și psihonutriție, pentru Aleph News.

Dieta atlantică, benefică în longevitate și prevenirea cancerului

„Consider că dieta atlantică este realistă și accesibilă pentru majoritatea indivizilor, deoarece include o mare varietate de alimente”, a declarat nutriționistul Amy Shapiro, adăugând că „poți mânca și pâine”.

„Această nouă abordare arată că nu mai suntem la fel de stricți și că dietele fără carbohidrați sunt de domeniul trecutului. Mai ales în cantități moderate și în funcție de toleranță organismului tău, carbohidrații n-ar trebui să fie „dușmanul”.

Dacă vrei să-ți susții sănătatea și longevitatea, știința recomandă o dietă bogată în alimente integrale, limitarea alimentelor foarte procesate atunci când este posibil, o doză optimă de proteine și reducerea alcoolului și zahărului rafinat.

Pe lângă dietă, schimbările în stilul de viață, cum ar fi un somn mai bun, mai multă mișcare și reducerea nivelului de stres, contribuie și ele la o viață lungă și sănătoasă și nu trebuie subestimate”, a mai explicat experta pentru mindbodygreen.com.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”