Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni pun unt în cafea dimineață.
La nivel internațional, înlocuirea zahărului sau a laptelui cu unt, are din ce în ce mai mulți adepți.
La noi acest trend este la început și, cu toate acestea, românii sunt tot mai interesați de beneficiile pe care le pot obține dacă adaugă unt în cafeaua de dimineață.
Cafeaua cu unt este o băutură care constă în cafea preparată, unt nesărat și trigliceride cu lanț mediu (MCT), un tip de grăsime ușor de digerat.
Adăugând unt în ceai sau în cafea vei obține două lucruri: nu împovărezi sistemul digestiv cu o mare cantitate de alimente ingerate de dimineață, iar grăsimea din unt îți furnizează caloriile necesare pentru a face față ritmului alert de lucru din cursul dimineții.
Un studiu efectuat recent a demonstrat faptul că, adăugarea laptelui în cafea se reduce cu 28% bio-disponibilitatea antioxidanților. Responsabile de acest efect sunt considerate a fi proteinele din lapte și nu grăsimea așa cum am fi tentați să credem.
Deși unele studii au legat grăsimile saturate de o creștere a factorilor de risc pentru boli de inimă, cum ar fi colesterolul LDL ridicat, cercetările sugerează că grăsimile saturate NU duc direct la boli de inimă.
Pe lângă conținutul său ridicat de grăsimi, cafeaua cu unt conține și alți nutrienți importanți, și anume vitamina A. Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi care este necesară pentru sănătatea pielii, funcția imunitară și sănătatea ochilor.
Incă nu există studii care să demonstreze faptul că băutura pe bază de cofeină și unt ajută la pierderea de grăsime, însă susținătorii și iubitorii de cafea cu unt afirmă că acest truc scapă de senzația de foame, deoarece crește senzația de sațietate.
Sursă foto: Shutterstock.