Bucățile de Chicken McNuggets sunt unul dintre cele mai apreciate și consumate alimente de tip fast-food.
Fie că sunt cumpărate de la restaurante, fie că sunt luate de la supermarket și gătite acasă, aceste produse fac mai ales deliciul copiilor.
McNuggets de la McDonald’s sunt un produs preferat de mulți, în special de copii, datorită texturii crocante și gustului savuros.
Cu toate acestea, ingredientele lor nu sunt întotdeauna cunoscute în detaliu. Deși sunt prezentate ca fiind realizate din carne de pui, compoziția lor este mult mai complexă decât pare la prima vedere.
Procesul de pregătire este următorul: pieptul de pui este amestecat cu pielea, tocat, condimentat și trecut prin formele de McNuggets. Apoi, carnea este parțial prăjită, ambalată, congelată și sigilată.
Deși carnea de pui este principala proteină din nuggets, amestecul mai conține și alte ingrediente care contribuie la textura și gustul final al produsului.
Învelișul nuggets-urilor este realizat dintr-o combinație de făină de grâu și făină de mălai, care oferă textura crocantă caracteristică. De asemenea, sunt adăugați agenți de afânare, precum difosfați și carbonat de sodiu, care ajută la menținerea unei structuri pufoase după prăjire.
Ingredientele dintr-o porție de Chicken McNuggets, așa cum sunt ele oferite de către McDonald’s:
– carne piept de pui, apă, ulei vegetal (floarea soarelui și rapiță), făină de grâu, făină de mălai, amidon (conține gluten), griș de grâu dur, sare, aromă naturală (conține grâu), gluten de grâu, zahăr, agenți de afânare (difosfați, carbonați de sodiu), condimente (conține țelină), amidon modificat, dextroză, extract de condimente (conține țelină), ulei pentru prăjit – ulei vegetal
(floarea soarelui, rapiță, în proporții variabile), antispumant E900.