Așa speli corect blugii, fără să intre la apă. Trucul simplu prin care nu se deteriorează

Blugii necesită o atenție specială, chiar și după prima utilizare. Însă puține persoane știu să spele corect blugii, fără să intre la apă.
  • Publicat:
Așa speli corect blugii, fără să intre la apă. Trucul simplu prin care nu se deteriorează
Așa speli corect blugii, fără să intre la apă. foto: freepik

Blugii sunt, fără doar și poate, una dintre piesele vestimentare de rezistență din fiecare garderobă. În magazine găsim o gamă variată de modele și culori. Atunci când îi cumperi, este recomandat să citești și eticheta lor, pentru a ști cum îi speli corect, fără a-i deteriora.

Ai blugi preferați și vrei să îi ai pentru mulți ani de acum încolo, atunci cheia se află în spălare. Dacă vrei să știi cum să speli blugii fără să se decoloreze, urmează acești pași și păstrează-ți blugii ca și cum ar fi noi.

Modul corect de spălare al blugilor

Poate că nu știai, dar multe perechi de blugi intră la apă după prima spălare. În general, asta se întâmplă în cazul blugilor confecționați din 100% bumbac. După mai multe spălări, este posibil ca aceștia să devină și mai scurți.

Singurii blugi care nu vor intra niciodată la apă sunt cei care au în compoziție peste 40% fibre sintetice. Totuși, pentru a evita astfel de situații neplăcute, iată cum trebuie să speli blugii.

În primul rând, trebuie să citești eticheta, pentru a afla la ce temperatură este ideal să îi speli. Este important să știi că blugii se spală în mașina de spălat la un program fără stoarcere. Dacă ai timp, îi poți spăla chiar și la mână.

În al doilea rând, trebuie să fii atent la detergentul pe care îl alegi. În funcție de culoarea blugilor, vei opta și pentru detergent. Cel mai potrivit este detergentul lichid pentru haine închise la culoare.

Spală-i cu oțet și șampon

Trucul pe care nu multă lume îl știe constă în clătirea blugilor cu oțet și șampon. Această combinație de ingrediente nu face decât să împiedice blugii să intre la apă. În plus, ajută la relaxarea fibrelor de bumbac și păstrează vie culoarea lor.

După ce ai clătit perechea de blugi cu oțet și șampon, urmează stoarcerea ei. De obicei, aici multă lume gafează atunci când alege să facă blugii funie pentru a scurge și ultima picătură de apă din ei.

Tot ce trebuie să faci este să îi storci ușor, la mână, după care îi vei întinde peste un prosop de bumbac. După ce vei rula prosopul cu blugii în el, vei observa că acesta absoarbe apa, fără să creeze cute.

Blugii storși vor fi puși la uscat, în aer liber. Este foarte important să reții că aceștia nu se pun în lumina directă a soarelui, pentru că riscă să se decoloreze.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”