Pensia pe care o primește Ilie Năstase după marea recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”

Ilie Năstase a dezvăluit ce pensie primește lunar de la statul român.
  • Publicat:
Pensia pe care o primește Ilie Năstase după marea recalculare:

Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase, în vârstă de 78 de ani, dezvăluie că pensia sa de la statul român nu a suferit nicio modificare după recalcularea pensiilor, rămânând la suma de 1.435 de lei.

Pensia lui Ilie Năstase

Deși unii sportivi și personalități publice au beneficiat de creșteri considerabile, Năstase spune că nu a primit nici măcar o decizie oficială de la Casa de Pensii privind vreo modificare a venitului său. În timp ce nume precum Dumitru Dragomir și Ion Țiriac au pensii substanțial mai mari, fostul lider ATP consideră suma primită o dovadă că „atât merită”.

Ilie Năstase a subliniat, într-o declarație acordată pentru Sportpesurse.ro, că pensia sa este calculată conform gradului de locotenent-colonel, cu care a ieșit la pensie, și nu conform titlului de general, o distincție onorifică primită în 2008. Deși există percepții că ar avea o pensie pe măsura acestui grad onorific, Năstase afirmă că acestea sunt doar mituri.

„Citesc prin presă că am pensie de general, dar asta e o mare gogoriță. (…) Am lunar în cont suma de 1.435 de lei. Nici mai mult, nici mai puțin!”, a precizat fostul sportiv, într-o notă ironică.

Recalcularea pensiilor, vâlvă printre personalități

Năstase, deși cunoscut pentru succesul său internațional și pentru contribuțiile aduse sportului românesc, se numără printre sportivii care nu au beneficiat de o creștere semnificativă a pensiei, în ciuda schimbărilor legislative recente. Spre deosebire de el, alte figuri sportive din România, cum ar fi Dumitru Dragomir, au văzut o majorare a pensiei, acesta primind acum cu 500 de euro mai mult decât în trecut. În același timp, Ion Țiriac continuă să primească o pensie de 12.000 de lei.

Ilie Năstase a optat să primească pensia pe card, ceea ce îl face să fie departe de tradiționalul contact cu poștașul.

„Sunt un general cu o pensie de 1.435 de lei. Înseamnă că atât merit!”, a concluzionat fostul mare tenismen.

Sursă foto: Hepta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”