8 cele mai bune produse congelate pentru o glicemie normală

Probabil nu de puține ori ai auzit că trebuie să stai departe de raionul de produse congelate. Dar iată câteva alimente care ar putea fi bune pentru glicemie.
  • Publicat:
8 cele mai bune produse congelate pentru o glicemie normală
8 cele mai bune produse congelate pentru o glicemie normală

Probabil nu de puține ori ai auzit că trebuie să stai departe de raionul de produse congelate, iar asta pentru că se spune că fructele sau legumele congelate, de exemplu, sunt mai puțin nutritive.

Într-adevăr, fiecare aliment, dacă este fiert, copt, congelat, prăjit, își schimbă profilul nutrițional, dar nu atât de mult. Multe dintre produsele congelate sunt chiar pline de nutrienți și sunt, de obicei, mai accesibile din punct de vedere financiar. De asemenea, economisești timp la preparare, reducând totodată risipa alimentară.

Când vine vorba de menținerea glicemiei sub control, poți să te îndrepți cu încredere către raionul de alimente congelate. Cheia este să identifici alimentele de bază congelate care ajută la echilibrarea glucozei din sânge, dar stai fără grijă, căci am pregătit noi o listă de 8 cele mai bune produse congelate care-ți țin glicemia sub control.

8 cele mai bune produse congelate pentru o glicemie normală

Broccoli congelat

Legumele și fructele congelate sunt în general recoltate la maturitatea maximă, apoi sunt congelate rapid pentru a le conserva calitatea, gustul și nutrienții. Broccoli-ul este plin de nutrienți și fibre și conține sulforafan, un compus care poate ajuta la gestionarea zahărului din sânge și a rezistenței la insulină.

Spanac congelat

Leguma preferată a lui Popeye se micșorează semnificativ când este gătită, dar atunci când este congelat poți consuma mai mult dintr-o dată comparativ cu spanacul proaspăt, ceea ce înseamnă că vei primi mai mulți nutrienți. De fapt, 1 cană de spanac congelat gătit conține 8 grame de fibre, comparativ cu mai puțin de o jumătate de gram pentru o cană de spanac crud.

Varză kale congelată

Kale este o altă legumă verde care are un profil nutrițional impresionant. O cană de kale congelată gătită are aproape 4 grame de fibre. În plus, kale conține quercetin și kaempferol, antioxidanți care pot ajuta la scăderea glicemiei și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Porumb congelat

Porumbul este o garnitură excelentă, deoarece este atât o cereală integrală, cât și o legumă. Atunci când este consumat cu moderație, porumbul are un indice glicemic scăzut spre moderat, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să provoace creșteri bruște ale glicemiei. O cană de porumb congelat gătit conține 4 grame de fibre, făcându-l o alegere excelentă pentru a însoți o sursă de proteine slabe.

Fructe de pădure congelate

Fructele de pădure congelate, precum afine, zmeură, căpșuni, mure și mixuri de fructe, sunt excelente pentru gestionarea zahărului din sânge datorită conținutului lor de fibre, oferind în medie 3 grame de fibre pentru fiecare cană.

Pește congelat

Proteinele ajută la încetinirea digestiei și la stabilizarea glicemiei. Opțiunile slabe precum peștele sunt excelente pentru includerea într-o masă echilibrată. Peștele congelat, cum ar fi somonul și codul, este plin de nutrienți și o sursă de grăsimi omega-3.

Creveți congelați

Dacă îți plac fructele de mare, ia un pachet de creveți congelați la următoarea vizită în magazin. Creveții sunt bogați în proteine, cu 20 de grame de proteine pentru o porție de creveți gătiți.

Edamame congelat

Această sursă de proteine vegetale conține 18 grame de proteine și 8 grame de fibre/ cană. Datorită conținutului său ridicat de fibre și proteine, edamame are un indice glicemic scăzut, ceea ce îl face o opțiune ideală pentru cei care vor să își gestioneze glicemia.

Sursa foto: Shutterstock

Sursă: https://www.eatingwell.com/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”