Vremea se încălzește, însă urmează o nouă răcire bruscă provocată de un val de aer polar

Vremea se încălzește în următoarele zile, însă meteorologii atrag atenția asupra unui nou val de aer polar care va provoca o răcire bruscă.
  • Publicat:
Vremea se încălzește, însă urmează o nouă răcire bruscă provocată de un val de aer polar

Prognoza meteo pentru următoarele zile arată că vremea se încălzește, iar temperaturile ar putea ajunge chiar și la 30 de grade Celsius în anumite zone, însă specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie arată că, după această perioadă cu vreme caldă urmează un nou episod de răcire bruscă și furtuni.

„Această săptămână va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod normal, în toate regiunile. Până joi (26 septembrie n.r.) vor fi abateri de trei până la șapte grade și ne referim la maxime, care vor fluctua, în general, între 22 și 29 de grade, ba mai mult, vineri și sâmbătă chiar se încălzește vremea și ajungem la o vreme deosebit de caldă. În partea de sud a țării, vom depăși, la orele amiezii, 30 de grade. Sunt estimate valori vineri și sâmbătă, în Lunca Dunării, spre 33-34  de grade. Practic, sunt temperaturi cu până la 10 grade mai ridicate decât în mod normal”, a afirmat meteorologul Mihai Timu, pentru Digi24.ro.

Totuși, din weekend-ul viitor, vremea începe să se strice și urmează o nouă perioadă cu furtuni și cu temperaturi scăzute.

„Vor fi averse, descărcări electrice și cantități de apă mai însemnate și trebuie să ne așteptăm la astfel de manifestări. De fapt, la astfel de fluctuații termice de-a lungul acestei toamne, puține vor fi momentele când vom fi în jurul normelor. Va urma o răcire a vremii destul de semnificativă. Avem un front atmosferic care va traversa țara dinspre vest către est și în spatele său va aduce o masă de aer mult mai rece, reîmprospătat, un aer polar și vom ajunge la valori sub normalul perioadei”, a mai declarat Mihai Timu, meteorolog ANM.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”