Ce consumase, de fapt, vatmanul care a strivit cu tramvaiul un șofer în mașină

Au venit rezultatele de la INML în cazul accidentului în care au fost implicate un autoturism și un tramvai al STB. Șoferul mașinii nu avea să supraviețuiască impactului, iar vatmanul de 30 de ani era suspectat de consum de substanțe interzise.
  • Publicat:
Ce consumase, de fapt, vatmanul care a strivit cu tramvaiul un șofer în mașină
Accidentul mortal s-a produs pe 19 septembrie, la ora 7:20, în condiţii de trafic aglomerat pe Şoseaua Progresului din Capitală.

Pe 19 septembrie 2024, pe Șoseaua Progresului a avut loc un accident cumplit, în care au fost implicate un autoturism și un tramvai al STB. Șoferul mașinii nu a supraviețuit, iar vatmanul a fost testat pozitiv pentru consum de droguri. Bărbatul care a murit era angajat al Serviciului de Pază și Protecție.

Șoferul din mașină a decedat

Accidentul mortal s-a produs pe 19 septembrie, la ora 7:20, în condiţii de trafic aglomerat pe Şoseaua Progresului din Capitală.

Vatmanul implicat în accidentul mortal de pe Şoseaua Progresului a fost testat pozitiv de polițiști. El a explicat că nu a putut evita impactul, declarând: „N-am avut nicio șansă, am pus toate frânele din dotare, am dat clopot”.

Poliţiştii au stabilit că şoferul autoturismului a făcut un viraj la dreapta când a fost lovit în plin de tramvaiul care circula regulamentar. Maşina a fost ruptă în două după ce a fost împinsă de mijlocul de transport în comun greu de peste 30 de tone într-un stâlp.

Vatmanul, testat pozitiv la droguri

După incident, vatmanul a fost dus la INML pentru recoltarea de probe biologice. Rezultatele testelor efectuate de Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” au arătat că bărbatul de 30 de ani nu consumase droguri.

De precizat că aparatul polițiștilor nu decide daca un sofer este sau nu drogat ori sub influenta substantelor psihoactive, ci doar indică prezenta unor substante interzise. Ulterior, soferul este dus la spital sau IML pentru prelevarea probelor biologice și doar rezultate probelor de sânge arată clar daca era sau nu drogat. Au fost multe cazuri în care șoferii ies pozitiv la aparatele respective, dar probele biologice arată altceva.

Nu consumase substanțe interzise, ci era doar răcit

Vatmanul urma un tratament pentru răceală şi ar fi luat paracetamol. Mai mult de atât, le-ar fi arătat agenților o rețetă medicală. Rezultatul testelor a fost confirmat pentru Buletin de Bucureşti de către Valer Ciobănescu, preşedintele Sindicatului Transpublic, potrivit News.ro.

„Nu am mai dormit de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Până aseară când mi-au ieşit şi mie rezultatele şi am scăpat… am scăpat de stresul aceasta, pentru că, vă daţi seama, eram în stres pentru mine şi pentru familia mea. Mama, de când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, plânge întruna, nu pot să o calmez. Sunt curat, nu sunt consumator. Ştiam că sunt curat, nu sunt consumator”, a declarat vatmanul, Cătălin Purendea, pentru Observator Antena 1.

Sursa foto: STB – Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”