Trucuri de la specialiști pentru a scăpa de răceală, anxietate și deficitul de fier

Specialiștii au găsit mai multe trucuri de sezon prin care putem scăpa de răceală, anxietate și deficitul de fier, dar și cum putem crește serotonina - "hormonul fericirii".
  • Publicat:
Trucuri de la specialiști pentru a scăpa de răceală, anxietate și deficitul de fier

Odată cu schimbarea anotimpurilor, poate fi dificil să vă mențineți nivelul de energie ridicat, să vă stimulați starea de spirit și să luptați împotriva virușilor care circulă după începutul școlii printre cei mici.

În timp ce dieta contribuie în mare măsură la menținerea sănătății și bunăstării în formă maximă, cei mai mulți dintre noi nu respectă în mod constant orientările dietetice recomandate, cum ar fi consumul celor cinci porții de fructe sau legume pe zi.

Dacă ți se întâmplă și ție, suplimentele îți pot da un impuls pentru sănătate. Iar în această perioadă a anului, există câteva suplimente cheie care merită luate în considerare.

Sfaturi pentru a evita gripa sau răceala

Valul de răceală, tuse și guturai este după colț, așa că nutriționistul Rob Hobson (Marea Britanie), recomandă creșterea aportului de vitamina C.

Un studiu a arătat că administrarea zilnică a cel puțin 1g de supliment a redus semnificativ severitatea unei răceli obișnuite cu 15%.

„Vitamina C susține sistemul imunitar prin protejarea celulelor împotriva deteriorării de către radicalii liberi care pot duce la slăbirea imunității, făcându-vă mai predispuși la infecții. Vitamina C îmbunătățește, de asemenea, producția și activitatea celulelor imunitare, cum ar fi limfocitele, fagocitele și celulele ucigașe naturale responsabile de detectarea și distrugerea agenților patogeni infecțioși, cum ar fi virușii și bacteriile”, a declarat nutriționistul pentru publicația The Sun.

Consumați ardei roșii, citrice, căpșuni, kiwi, broccoli și roșii pentru vitamina C.

Dimple Varu, o farmacistă britanică, a avertizat cu privire la faptul că cei mici că se pot confrunta cu opt sau mai multe răceli pe an și este probabil ca două sau trei dintre acestea să apară în prima lună de întoarcere la școală.

„Zincul joacă un rol cheie în producerea și activarea celulelor T, esențiale pentru apărarea organismului împotriva infecțiilor. Luați-l cu o masă pentru a preveni eventualele tulburări de stomac și evitați să luați zinc în același timp cu suplimente de calciu sau fier, deoarece acestea pot interfera cu absorbția zincului”, a declarat farmacista.

Trucuri și suplimente pentru o energie mai bună

Scăderea luminii zilei și temperaturile mai scăzute vă pot face să vă simțiți fără energie. Iar asta s-ar putea datora și unei deficiențe de fier.

Chiar și un nivel ușor scăzut de fier vă poate lăsa fără energie, femeile fiind mai sensibile decât bărbații.

„Fierul ajută la producerea hemoglobinei, o proteină din celulele roșii din sânge care transportă oxigenul în tot corpul. Nivelurile scăzute de fier vă pot expune riscului de anemie, caracterizată prin oboseală, slăbiciune și o capacitate redusă de a lupta împotriva infecțiilor, toate contribuind la niveluri scăzute de energie”, a explicat nutriționistul Rob Hobson.

Administrarea de ibuprofen, ulcerele stomacale, inflamația intestinului, hemoroizii și menstruațiile abundente sunt toate cauze ale deficitului de fier.

Dacă aveți astfel de simptome, mergeți la medicul de familie, care poate confirma sau infirma deficiența de fier.

„Fierul este absorbit cel mai bine pe stomacul gol, ideal dimineața. Evitați să consumați alimente sau suplimente bogate în calciu sau să beți ceai și cafea împreună cu suplimentul de fier, deoarece toate acestea pot interfera cu absorbția fierului”, a mai precizat Rob Hobson.

Bucurați-vă și de alimente bogate în fier, cum ar fi carnea roșie, carnea de pasăre, fructele de mare, fasolea, lintea, tofu, spanacul și cerealele fortificate pentru micul dejun.

Metoda pentru creșterea nivelului de serotonină

Cu toții suntem pregătiți pentru zilele mai scurte din toamnă, dar asta nu înseamnă că și corpul este pregătit.

Schimbarea orelor de lumină din timpul zilei poate perturba ceasul biologic și, ca urmare, poate duce la scăderea nivelului de serotonină, hormonul fericirii, ceea ce duce la oboseală, mai puțină motivație și o stare de spirit scăzută.

„Această reducere este adesea legată de tulburarea afectivă sezonieră, dar poate afecta și alte tulburări de dispoziție. Cercetările sugerează că omega-3, în special EPA, pot îmbunătăți starea de spirit și pot reduce severitatea depresiei prin modularea răspunsului inflamator și creșterea eficienței serotoninei. Luați un supliment omega-3 care conține EPA și DHA cu o masă care conține grăsimi, cum ar fi avocado, pentru a ajuta la îmbunătățirea absorbției”, a susținut Dimple Varu, farmacistă.

Acizii grași omega-3 se găsesc în peștele gras, cum ar fi somonul, macroul și sardinele. Sursele pe bază de plante includ semințele de in, semințele de chia și nucile.

Sfaturi pentru oase, mușchi și încheieturi

Vremea rece și umedă poate afecta rigiditatea articulațiilor, în special pentru cei cu artrită sau alte afecțiuni musculo-scheletice.

Vitamina D este esențială pentru absorbția calciului, care este vitală pentru menținerea densității osoase.

O deficiență de vitamina D poate duce la slăbiciune musculară și durere, în special în partea inferioară a spatelui și a picioarelor.

Principala noastră sursă de vitamina D este soarele, de aceea, în timpul iernii, medicii recomandă ca toată lumea să ia un supliment de vitamina D care conține cel puțin 10 micrograme de vitamina D în fiecare zi din octombrie până în martie.

Aceste suplimente se iau cel mai bine dimineața sau la începutul după-amiezii, cu o masă care conține grăsimi.

Metoda de întreținere pentru piele în zilele răcoroase

Schimbarea anotimpului poate cauza uscarea și iritarea pielii, agravând afecțiuni precum eczema.

Pornirea încălzirii centrale poate, de asemenea, usca pielea.

„Este important să rămâneți hidratați și umpluți din interior spre exterior. Vitaminele A, C, D, E, zincul, seleniul și acizii grași omega-3 susțin sănătatea pielii. Acestea susțin producția de colagen, protejează împotriva daunelor UV și a altor cauze ale stresului oxidativ, reduc inflamațiile, promovează regenerarea celulelor pielii și mențin hidratarea prin asigurarea sănătății membranelor celulelor pielii”, a mai explicat farmacista.

O multivitamină, luată în orice moment al zilei, este o modalitate excelentă de a vă asigura că obțineți suficient din acești nutrienți.

Printre alimentele de luat în considerare se numără morcovii și cartofii dulci, bogați în vitamina A, nucile, spanacul și semințele de floarea soarelui (vitamina E), precum și nucile de Brazilia, fructele de mare și ouăle (seleniu).

Cum scăpăm de anxietate și stres

Crăciunul poate fi la trei luni distanță, dar pentru mulți, perioada premergătoare este deosebit de stresantă.

Suplimentele pe bază de plante, cum ar fi rhodiola, o plantă care crește în regiunile muntoase din Europa și Asia, vă pot susține sănătatea.

Dr. Chris Etheridge, medic fitoterapeut și președinte al Asociației britanice de medicină pe bază de plante, spune că rhodiola este cunoscută ca adaptogen – o substanță naturală dovedită a proteja mintea și corpul de efectele dăunătoare ale stresului.

Deși rhodiola este o plantă sigură dacă este utilizată corect, Dr. Etheridge spune că este mai bine să fie evitată de cei cu boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă.

Sursa foto: Shutterstock.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News