Ajutorul de hrană de la stat va avea noi condiționări. Care sunt acestea și la ce interval vor intra banii pe voucherele de alimente

  • Publicat:
Ajutorul de hrană de la stat va avea noi condiționări. Care sunt acestea și la ce interval vor intra banii pe voucherele de alimente

Ajutoarele de hrană de la stat vor fi reglementate diferit. Iată ce condiții noi au fost introduse și când vor fi distribuite fondurile pentru voucherele de alimente.

Condiții noi pentru cardurile de alimente

Recent, au fost implementate noi reglementări privind acordarea cardurilor de alimente pentru persoanele vulnerabile. În cadrul unei întâlniri a Comitetului Consultativ pentru Persoane Vârstnice, s-a decis că persoanele cu venituri din surse diverse, cum ar fi arende, dobânzi, dividende sau câștiguri din jocuri de noroc, nu vor mai beneficia de acest ajutor.

Cine va pierde beneficiile

În plus, pragul de venit pentru a putea beneficia de cardurile de alimente a fost majorat de la 2.000 la 2.210 lei. Cu toate acestea, pensionarii care au venituri suplimentare din dividende sau jocuri de noroc, depășind această limită, nu vor mai fi eligibili pentru aceste carduri.

„De multe ori, încercăm să îi ajutăm. Aceasta se aplică persoanelor cu handicap și pensionarilor, care nu își cunosc toate veniturile. De exemplu, un pensionar cu o pensie de 1.970 lei, care primește arendă, poate depăși pragul de 2.210 lei. Asta s-a făcut tocmai pentru a-i proteja pe cei care au pensii mici,” a explicat Sorin Prepeliță, directorul AJPIS Vaslui pentru bugetul.ro.

Rațiunile din spatele noilor reguli

Bogdan Isabel, șeful CJP Vaslui, a menționat că activitatea instituției a fost afectată de persoanele care reclamă că nu au primit cardurile de alimente. „Acest lucru a complicat activitatea Casei Județene de Pensii. Ministerul Fondurilor Europene se ocupă cu încărcarea cardurilor. Am avut un caz concret în care o persoană cu o pensie de 1.999 de lei a reclamat că nu primește cardul de alimente, deși de la ANAF s-a confirmat că a încasat dividende,” a declarat Isabel.

„Chiar dacă suma din dividende e mică, dacă depășește pragul, persoana nu mai este eligibilă. De asemenea, am întâlnit cazuri în care persoanele susțineau că nu au alte venituri, dar s-au dovedit câștigători la jocuri de noroc,” a adăugat el.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”