Furtuna Ashley va ajunge în România și va aduce un val de aer polar. Temperaturile vor scădea cu până la 15 grade

După ciclonul Boris, România va fi lovită de furtuna Ashley care va aduce un val de aer polar. Temperaturile vor scădea cu până la 15 grade de la o zi la alta.
  • Publicat:
Furtuna Ashley va ajunge în România și va aduce un val de aer polar. Temperaturile vor scădea cu până la 15 grade
Furtuna Ashley va aduce un val de aer rece. foto: freepik

Meteorologii se aşteaptă ca o nouă furtuna să semene continentul european de la vest la est, aducând cu ea un val de frig, ploi abundente şi rafale de vânt, de la finalul săptămânii acesteia. În România, temperaturile vor scădea cu până la 15 grade. 

Furtuna Ashley va aduce un val de aer rece

Europa se pregătește de furtuna Ashley, ale cărei efecte se vor vedea începând de joi, 26 septembrie. Un front de aer rece de origine maritim polar va traversa continentul de la vest spre est.

Sunt aşteptate rafale puternice de vânt de peste 100 – 120 km/h, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii şi ninsori în zonele alpine.

La munte va ninge

Duminică, 29 septembrie, furtuna ajunge și în România, de la 30 – 33 grade temperaturile vor scădea spre 18- 25 grade, ploi și vânt intens în majoritatea zonelor țării.

Urmează avertizări de vreme extremă în majoritatea tărilor. Între timp în România, meteorologii au făcut publică prognoza pentru intervalul 23 septembrie – 21 octombrie.

În prima săptămână din octombrie, cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi excedentare.

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normalul climatologic al perioadei în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi excedentare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”