Povestea femeii care a slăbit 72 de kilograme în 2 ani apelând la două trucuri simple

  • Publicat:
Povestea femeii care a slăbit 72 de kilograme în 2 ani apelând la două trucuri simple

Bazându-te exclusiv pe motivație pentru a pierde în greutate nu te va duce prea departe. Aceasta este lecția pe care o norvegiancă de 37 de ani a învațat-o după ce a reușit să slăbească 72 de kilograme în 2 ani fără să se înfometeze.

A slăbit într-o manieră corectă și sănătoasă

Ani la rând Maria Kirkeland a încercat să slăbească înfometându-se, ceea ce a condus-o către și la mai multe kilograme depuse. În 2022, Maria Kirkeland a decis să pună punct suitei de execese culinare alternate cu perioadele de înfometare care au îngrășat-o mai mult ca niciodată.

Ea a povestit pentru Business Insider că după ce avea săptămâni de festinuri care includeau înghețată, ciocolată, gustări și alimente foarte bogate în calorii se hotăra brusc să țină dietă și renunța definitiv la tot ce-i plăcea. „Atunci spuneam: gata, încep dieta, nu mai mănânc nicio înghețată, nu mai mănânc niciodată ciocolată, vreau să slăbesc. Dar asta dura câteva zile, iar apoi cedam”, spune ea.

Hărțuită încă din copilărie din cauza greutății ei, Kirkeland vedea în mâncare un fel de sprijin emoțional. Iar pandemia de COVID-19 nu a făcut decât să-i intensifice obiceiurile.

„Am cam pierdut controlul. Eram foarte deprimată. M-am izolat foarte mult și cred că asta m-a determinat să am o relație oribilă cu mâncarea și să mănânc foarte prost și să mai nu ies din casă”, a povestit ea.

Astfel, norvegianca a decis să-și schimbe abordarea în ceea ce privește pierderea în greutate și să adopte două tehnici esențiale: numărarea caloriilor, concentrându-se pe aportul de proteine ​​și antrenamentul de forță.

Maria Kirkeland: Motivația este supraevaluată

„Motivația este supraevaluată. Nu vei fi motivat în fiecare zi. Este imposibil”, a spus ea.

În speranța unei schimbări pe termen lung a stilului de viață, Kirkeland și-a dat seama că ar fi mai bine să țintească spre consecvență mai degrabă, decât spre motivație.

„Dacă ești nefericit, nu te vei ține de asta. Nu va funcționa. Trebuie să te bucuri de proces într-un fel”, a spus ea pentru Business Insider. „Unele zile sunt mai grele decât altele, dar de aceea ești consecvent. Pur și simplu o faci, chiar dacă nu vei fi motivat.”

Mulți experți în nutriție recomandă adoptarea unei abordări 80/20 a alimentației sănătoase pentru a ajuta la consecvență – în loc să încercați să eliminați toate alimentele preferate, urmăriți să le mâncați doar 20% din timp.

Sursă foto: Instagram

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: