Primul vaccin antigripal sub formă de spray nazal a fost aprobat în Statele Unite ale Americii

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a aprobat primul vaccin antigripal sub formă de spray nazal, care poate fi administrat acasă.
  • Publicat:
Primul vaccin antigripal sub formă de spray nazal a fost aprobat în Statele Unite ale Americii

Primul vaccin antigripal sub formă de spray nazal se numește FluMist și este fabricat de compania AstraZeneca. Vaccinul este disponibil în prezent în farmacii și alte unități de sănătate pentru persoanele cu vârste între 2 și 49 de ani care au o rețetă, potrivit CNN.

Aprobarea din partea FDA oferă o a doua opțiune pentru cei care sunt eligibili să primească vaccinul: acesta poate fi administrat acasă, prin auto-administrare de către adulți sau de către copii cu ajutorul unui îngrijitor.

AstraZeneca plănuiește să facă vaccinul disponibil pentru auto-administrare printr-o farmacie online terță, care va prescrie și va livra vaccinul după revizuirea unei evaluări de screening și eligibilitate. Se așteaptă ca această opțiune să fie disponibilă la începutul sezonului viitor de virusuri respiratorii.

„Aprobarea de astăzi a primului vaccin antigripal pentru auto-administrare sau administrare de către un îngrijitor oferă o nouă opțiune pentru a primi un vaccin antigripal sezonier sigur și eficient, potențial cu o mai mare comoditate, flexibilitate și accesibilitate pentru indivizi și familii”, a declarat Dr. Peter Marks, directorul Centrului pentru Evaluarea și Cercetarea Biologicelor al FDA, într-o declarație.

FluMist este singura opțiune fără ac disponibilă pentru vaccinarea antigripală în SUA. Acesta folosește o versiune vie și slăbită a virusului gripal pentru a oferi protecție, în timp ce versiunile injectabile folosesc o tehnologie diferită: fie virusuri moarte, fie proteine pentru a antrena sistemul imunitar să lupte împotriva virusului. AstraZeneca a anunțat că FluMist s-a dovedit a fi la fel de eficient ca alte vaccinuri antigripale.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”