Condimentul care reduce durerile articulare și inflamațiile

Durerile articulare sunt unul dintre cele mai frecvente motive de prezentare la medic, însă există un condiment care ajută la reducerea durerilor.
  • Publicat:
Condimentul care reduce durerile articulare și inflamațiile

Chiar dacă nu există nicio dietă dovedită în tratarea lor, s-a demonstrat că o serie de alimente scad inflamația, întăresc oasele și îmbunătățesc sănătatea generală. Astăzi vom vorbi de cel mai important dintre acestea.

Definirea durerilor articulare

Amplasate în zonele de îmbinare a oaselor, articulațiile sunt cele care încurajează mobilitatea scheletului. Durerile articulare sunt reprezentate de un nivel variabil de disconfort, care se poate manifestă la nivelul oricăror articulații.

Majoritatea durerilor articulare sunt benigne și nu necesită spitalizare pentru tratament, dar identificarea cauzelor și a celor mai eficiente tratamente este de maximă importantă pentru îmbunătățirea calității vieții.

Condimentul care ajută în reducerea durerile articulare

Este vorba despre turmeric, un condiment despre care tot mai multe studii arată că reduce durerile de articulații.

Secretul proprietăților antiinflamatorii și analgezice ale turmericului constă în curcumina, principalul sau compus activ. Curcumina este un polifenol despre care în numeroase studii au demonstrat că are capacitatea de a reduce inflamațiile și de a combate radicalii liberi.

Curcumina inhibă activitatea enzimelor pro-inflamatorii, precum ciclooxigenaza-2 (COX-2) și 5-lipoxigenaza (5-LOX), care joacă un rol crucial în declanșarea proceselor inflamatorii. De asemenea, curcumina suprimă producția de citokine inflamatorii, proteine care agravează inflamația la nivelul articulațiilor. Acest mecanism duce la o reducere semnificativă a durerii și a umflaturilor asociate cu artrită.

Deloc de ignorat este efectul antioxidant al turmericului, care protejează articulațiile de stresul oxidativ, un factor esențial în procesul de îmbătrânire celulară și în progresia bolilor cronice degenerative. Prin neutralizarea radicalilor liberi, turmericul previne degradarea colagenului și a altor țesuturi esențiale pentru sănătatea articulațiilor.

Alte sfaturi, dacă confruntați cu artrita

  1. Mențineți o greutate corporală optimă și faceți exerciții fizice regulate.
  2. Adăugați vitamina D și acizi grași de tip Omega3 în dietă dvs.
  3. Hidratați-vă corpul.
  4. Faceți mișcare pentru a va menține sănătatea fizică.
  5. Odihniți-vă în medii confortabile dvs.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”