Prognoza meteo pentru 27 septembrie 2024. Temperaturi caniculare în România, apoi se răcește brusc

Vremea astăzi, 27 septembrie 2024. Temperaturile se apropie de pragul caniculei în majoritatea zonelor țării. 
  • Publicat:
Prognoza meteo pentru 27 septembrie 2024. Temperaturi caniculare în România, apoi se răcește brusc

Meteorologii ANM anunță temperaturi în prag de caniculă în România pentru ziua de vineri, 27 septembrie 2024. Temperaturile maxime vor urca până la 34 de grade în Muntenia. Spre seară sunt posibile ploi slabe în vestul țării. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă, în special în depresiuni şi în regiunile estice şi sud-estice. 

Prognoza meteo pentru 27 septembrie 2024

Pentru ziua de vineri, 27 septembrie, ANM anunță temperaturi caniculare! Vremea frumoasă cuprinde toată țara și se face mult mai cald decât ar fi normal. Maximele pleacă de la 24…25 de grade pe litoral și ajung la 33…34 de grade în Oltenia și în Muntenia.

Va fi neobișnuit de cald pentru finalul lunii septembrie! La noapte, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale în aceastã perioadă a anului, astfel că minimele se vor încadra între 11 şi 19 grade

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă (rafale de 60…80 km/h îndeosebi în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali) şi izolat, în general cu 40…50 km/h, în nord-vestul teritoriului şi în regiunile estice.

În București, vremea va fi caniculară

În Capitală se încălzește foarte tare. Maxima ajunge la 34 de grade, mai mult cu vreo 10 grade mai mult decât ar fi normal. La noapte vor fi în jur de 16 grade Celsius.

Temperaturi mari la munte și pe litoral

Și în zonele montane vreme frumoasă și temperaturi nefiresc de mari pentru această perioadă a anului. Dimineața sunt condiții de ceață pe văi și în depresiuni, iar vântul bate mai tare în zonele înalte. În Carpații Orientali vor fi rafale de 80 Km/h.

Pe litoral va fi încă o zi însorită și o amiază cu temperaturi agreabile, de 24…25 de grade. Vântul rămâne destul de insistent, iar apa mării are în jur de 22 de grade.

De duminică, 29 septembrie 2024, vremea se schimbă radical! Meteorologii anunță fenomene extreme, în contextul în care furtuna Ashley va traversa continentul nostru. Aceasta aduce cu sine un val de aer polar, iar vremea se va răci brusc.

sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”