Prognoza AccuWeather arată când va ninge prima dată în București, în acest an

Meteorologii AccuWeather anunță că iarna ar putea veni mai devreme anul acesta, față de ceilalți ani, iar prima ninsoare este așteptată chiar în curând.
  • Publicat:
Prognoza AccuWeather arată când va ninge prima dată în București, în acest an

Toamna lui 2024 a început într-un mod extrem de intens în România. Primele zile au adus maxime care au amintit mai degrabă de mijlocul verii. Apoi, într-un mod destul de abrupt, apropierea de mijlocul lunii septembrie a venit cu o schimbare radicală. Am trecut de la maxime de vară la temperaturi de final de toamnă în unele zone.

Prognoza AccuWeather. Când vine iarna în România?

În România, iarna va veni în acest an încă mai devreme de data sa calendaristică. De exemplu, în Capitală, o primă răcire importantă se anunță la finalul lunii octombrie. Atunci, minimele se apropie de 0 grade.

Datele din prezent oferite de Accuweather indică o ameliorare ulterioară a vremii. Astfel, până după mijlocul lui noiembrie, vremea va fi bună, una clasică de toamnă, cu maxime de 15-16 grade și minime de 5-7 grade Celsius.

O schimbare radicală a vremii în zona Capitalei va avea loc, conform Accuweather, în jurul datei de 17 noiembrie. Încep ploile, iar minimele ajung la 0 grade Celsius.

Prognoza AccuWeather. Când vine iarna în România?

Maximele se prăbușesc dramatic și nu mai trec de 6-7 grade. În plus, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Astfel, pe fondul pătrunderii unui aer polar, nopțile și diminețile vor aduce valori de -1 / -2 grade Celsius.

Prima lună de iarnă începe cu aceleași medii ale maximelor și minimelor. Apoi, un nou val de ninsori este așteptate după 11-12 decembrie. Maximele se opresc la 2-3 grade, iar minimele scad spre -4 / -5 grade Celsius.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”