Calendar ortodox 1 octombrie 2024. Sărbătoare cu cruce roșie de Acoperământul Maicii Domnului

Calendar ortodox 1 octombrie 2024. Sărbătoare cu cruce roșie pentru creștinii ortodocși de Acoperământul Maicii Domnului.
  • Publicat:
Calendar ortodox 1 octombrie 2024. Sărbătoare cu cruce roșie de Acoperământul Maicii Domnului

Data de 1 octombrie 2024 este notată în calendarul ortodox cu cruce roșie, fiind o sărbătoare dedicată Maicii Domnului, extrem de importantă pentru creștinii ortodocși.

Sărbătoarea de azi, Acoperământul Maicii Domnului, este un eveniment pe care Biserica îl prăznuiește spre a ne aminti că prin nevoință și rugăciune, putem primi și noi, în greutățile vieții noastre, neîncetatul ajutor al Maicii Domnului.

Tradiții și obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare cu cruce roșie

De sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului se spune că cei care țin post vor fi feriți de rele, boli și dușmani.

Pentru gospodari, tradiția spune că este bine ca aceștia să-și stropească vitele cu apă sfințită de Acoperământul Maicii Domnului, pe 1 octombrie.

O altă tradiție legată de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului spune că este bine ca în această zi să fie pomeniți cei trecuți la cele veșnice. De asemenea, se dau de pomană plăcinte și fel și fel de bucate tradiționale.

Potrivit tradiției populare, fetele care nu au un păr lung și bogat trebuie să se roage în această zi de sărbătoare la Fecioara Maria.

Totodată, se mai spune că nu este bine ca femeile sau bărbații să se tundă, fiindcă vor risca să le cadă părul.

Rugăciune de Acoperământul Maicii Domnului

 „O, Mamă prea iubită și Preasfântă Fecioară Maria, Tu care desfaci «nodurile» ce îi sufocă pe copiii Tăi, întinde-ți mâinile milostive spre mine. Îți încredințez astăzi acest «nod» (numim necazul) și toate consecințele negative. Îți dau acest «nod» care mă chinuie, mă face nefericit și mă împiedică să mă unesc cu tine și cu Fiul Tău, Mântuitorul meu. Cred cu tărie că poți să desfaci acest «nod», pentru că Domnul Iisus îți dă întreaga putere. Tu ești Mama mea, știu că vei face aceasta pentru că mă iubești cu însuși iubirea Lui Dumnezeu. Maica Domnului, care desfaci «nodurile» vieții mele, roagă-te pentru mine! Îți mulțumesc, Măicuța mea preaiubită!”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”