Gustări sub 100 de calorii care nu îngrașă. Pot fi consumate în orice moment al zilei

Dacă simți nevoia să ronțăi, din când în când, nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că există o mulțime de gustări sănătoase cu puține calorii.
  • Publicat:
Gustări sub 100 de calorii care nu îngrașă. Pot fi consumate în orice moment al zilei

Aproape fiecare persoană se luptă ori cu pofta de dulce, ori cu pofta de sărat sau chiar cu ambele în funcție de anumite dezechilibre din organism. Și ca să nu te mai învinovățești când ai poftă, în cele ce urmează, ți-am pregătit o listă cu gustări sănătoase cu puține calorii. Concret, acestea au în jur de 100 de calorii, deci le poți consuma fără probleme. 

Gustări sub 100 de calorii care nu îngrașă

Castravete cu hummus

Castravetele este extrem de sărac în calorii, având doar 16 calorii per 100 de grame. Împreună cu două lingurițe de hummus (aproximativ 60 de calorii), obții o gustare sănătoasă și absolut delicioasă sub 100 de calorii.

Baby carrots (morcovi)

O jumătate de ceașcă de morcovi baby conține aproximativ 30 de calorii. Sunt ușor de digerat și potolește foamea rapid, oferind în același timp o doză sănătoasă de beta-caroten.

Edamame

O jumătate de ceașcă de edamame conține aproximativ 95 de calorii. Aceste boabe de soia sunt o sursă excelentă de proteine și fibre, perfecte pentru o gustare sățioasă.

Măsline

Zece măsline verzi conțin aproximativ 70 de calorii. Sunt bogate în grăsimi sănătoase și adaugă un gust sărat, perfect pentru o gustare rapidă.

Chipsuri de kale

Sunt crocante, sărate și foarte sănătoase, fiind o alternativă excelentă la chipsurile de cartofi. Nu conțin mai mult de 50 de calorii.

Ou fiert tare

Un ou fiert tare are aproximativ 70 de calorii și este o sursă excelentă de proteine și nutrienți esențiali. Este ușor de pregătit și perfect pentru a fi luat la birou.

Brânză cottage cu roșii

Două linguri de brânză cottage conțin în jur de 40 de calorii. Adaugă câteva felii de roșii pentru un plus de vitamine și minerale, păstrând gustarea sub 100 de calorii.

Iaurt grecesc cu miere

Două linguri de iaurt grecesc conțin aproximativ 50 de calorii. Adaugă o linguriță de miere (aproximativ 20 de calorii) pentru un desert sănătos și hrănitor.

Ciocolată neagră

Două pătrățele de ciocolată neagră (aproximativ 20 de grame) conțin între 90 și 100 de calorii. Este o alegere excelentă pentru momentele când ai poftă de ceva dulce, oferind în același timp beneficii antioxidante.

Banane feliate cu cacao

O jumătate de banană (aproximativ 50 de calorii) tăiată felii și presărată cu o linguriță de cacao (aproximativ 12 calorii) este o gustare ideală!

Budincă de chia

Amestecă o lingură de semințe de chia (aproximativ 58 de calorii) cu 100 ml de lapte de migdale (aproximativ 30 de calorii). Obții asfel o budincă sățioasă și absolut delicioasă sub 100 de calorii.

Mure și afine

O jumătate de ceașcă de mure conține doar 31 de calorii, iar o jumătate de ceașcă de afine adaugă aproximativ 42 de calorii. Această combinație este bogată în antioxidanți, organismul tău îți va mulțumi.

Smochine uscate

Două smochine uscate conțin aproximativ 96 de calorii. Sunt dulci și satisfăcătoare, oferind în același timp o sursă bună de fibre.

Nuci

Zece nuci (caju, etc) conțin aproximativ 90 de calorii. Sunt crocante și pline de nutrienți esențiali, perfecte pentru a-ți satisface foamea între mese.

Mango uscat

O felie de mango uscat conține aproximativ 90 de calorii. Este dulce și bogat în vitamine, fiind o gustare ideală pentru momentele în care ai nevoie de puțină energie.

Struguri

O jumătate de ceașcă de struguri conține aproximativ 50 de calorii. Sunt dulci, răcoritori și ideali pentru a fi consumați între mese.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”