Nu mai arunca cojile de banană. Iată 5 întrebuințări mai puțin știute pentru toată casa

În alte ţări, cojile de banană se consumă şi ele, după ce au fost preparate urmând tot felul de reţete. În ţara noastră, însă, acestea se aruncă.
  • Publicat:
Nu mai arunca cojile de banană. Iată 5 întrebuințări mai puțin știute pentru toată casa

De ce nu ar mai trebui să arunci cojile de banană? Iată câteva întrebuinţări surprinzătoare ale acestora!

5 utilizări ale cojilor de banană

Albesc dinții

Chiar şi juniorii au probleme cu albirea dinţilor. Dacă sunt mai mari de 3 ani, îi poţi spăla pe dinţi cu o bucăţică dintr-o coajă de banana, timp de două minute. În acest fel, smaltul dinţilor va fi “tratat” cu magneziu, mangan şi potasiu.

Tratează acneea

Acneea copiilor dar şi cea a adulţilor poate fi tratată cu coajă de banană. Cum? Freacă uşor zona afectată cu coajă de la o banană foarte coaptă timp de 10 minute. Procedeul se repetă zilnic, până când acneeea dispare.

Redau strălucirea bijuteriilor din argint

Cum poţi curăţa bijuteriile din argint? Amestecă la blender o coajă de banana cu apă şi foloseşte pasta la curăţarea argintăriei.

Pot fi folosite că îngrășământ natural

Adăugarea unei coji de banană în pământul de flori ajuta la dezvoltarea armonioasă a plantelor. Tăiați cojile de banane în bucăți mici. Îngropați cojile de banană sub plantă pe care doriți să o fertilizati – în mod ideal, lângă rădăcini. Udați imediat planta pentru a lăsa pământul să se așeze deasupra ei.

Pot fi folosite în loc de făină

Cojile de banane uscate și măcinate pot fi transformate în produse de patiserie care au un gust la fel de bun, dacă nu chiar mai bun decât produsele pe bază de grâu, anunță un studiu publicat în ACS Food Science & Technology, citat de Science Alert.

Cum este posibil, însă, acest lucru? După ce cojile de la banane sunt opărite, apoi uscate, pot fi transformate în făină.

Consumul cojilor de banană

Bananele sunt printre cele mai populare fructe din lume, fiind bogate în potasiu, fosfor, vitaminele B, C și sunt pline de antioxidanți. Însă ce nu știu multe persoane este că și cojile acestora conțin aceiași nutrienți.

Consumul cojii acestui fruct nu este doar o opțiune sănătoasă, ci poate contribui la reducerea risipei alimentare. Aproximativ 40% din greutatea unei banane se află în coaja sa.

Mai mult, coaja de banană oferă o doză mare de minerale și nutrienți care pot lupta împotriva cancerului. Biscuiții cu zahăr din cadrul studiului, care conțineau coji de banan, aveau mai multe fibre, dar și magneziu, potasiu și compuși antioxidanți.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări: