Doi pensionari români, prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Ce au mai găsit autoritățile în bagaje

Doi pensionari români au fost reținuți pe aeroportul din Munchen, după ce au încercat să intre în Germania cu bijuterii de lux în valoare de de peste o jumătate de milion de euro.
  • Publicat:
Doi pensionari români, prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Ce au mai găsit autoritățile în bagaje

Doi pensionari români au fost opriți pe Aeroportul din Munchen după ce vameșii au găsit asupra lor bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro. Primul lucru care le-a atras atenția polițiștilor a fost un ceas elegant pe care unul dintre ei îl purta, care era personalizat, în valoare de 150.000 de euro.

Incidentul s-a petrecut când cuplul, în vârstă de 62 și 61 de ani, a aterizat în capitala Bavariei venind din Elveția.

Ce au mai găsit autoritățile în bagaje

Cei doi români au aterizat în Munchen, Elveția, și au încercat să treacă prin zona vamală cu discreție. Doar că ceasul Patek Philippe de la mâna bărbatului le-a atras atenția vameșilor.

Aceștia au controlat bagajelor românilor și un descoperit un colier Cartier, din aur alb, cu 614 diamante, onixuri și smaralde, cu o valoarea aproximativă de 488.000 de euro.

Importul lucrurilor fără taxe se pot face până la limita de 430 de euro de persoană

Reglementările vamale germane permit importul de suveniruri fără taxe doar până la limita de 430 de euro per persoană. Prin urmare, atât ceasul cât și colierul au fost confiscate imediat. Thomas Meister, reprezentantul biroului vamal din Munchen, a confirmat că bunurile rămân sub sechestru până la soluționarea cazului.

Pentru a-și recupera bijuteriile, cei doi pensionari vor trebui să plătească taxe de import de aproximativ 130.000 de euro.

În plus, vameșii au deschis un proces penal fiscal împotriva cuplului, iar penalitățile finale vor depinde de veniturile lor, putând ajunge la câteva sute de mii de euro. Dacă unul dintre ei are antecedente penale, riscurile se amplifică, inclusiv posibilitatea unei pedepse cu închisoarea.

Citește și: O polițistă din Mangalia a găsit mii de lei împrăștiați pe șosea: „O supărare nu vine singură”

Sursă foto: Shutterstock.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”