Înainte de toate, trebuie să știi că este bine să cureți frecvent matura, frecând suprafață ei flexibilă de un perete mai dur pentru a te asigura că nu mai exista resturi mai mari printre periile ei.
Dacă periile s-au întărit deja sau dacă vrei să eviți acest lucru, poți apela cu încredere la lămâie. Da, ai auzit bine! Mai exact, nu este nevoie decât să torni puțin suc de lămâie fierbinte pentru a înmuia partea de plastic. Apoi, clătește-o și las-o să se usuce. Vei observa în scurt timp că perii vor fi din nou mult mai moi. Dar nu asta e cel mai important, ci faptul că scapi de bacterii!
Totodată, și bicarbonatul de sodiu se poate dovedi o soluție extrem de bună atunci când vine vorba despre curățarea și dezinfectarea maturii. Așadar, spală peria cel puțîn o dată la trei luni cu bicarbonat de sodiu și apă caldă! Apoi, las-o să se usuce astfel încât să nu găzduiască niciun fel de ciupercă și nici să nu înceapă să se formeze mucegaiul.
Tot pentru a o curăța, poți pune peria într-o găleată plină cu apă caldă și săpun. Apoi las-o la înmuiat preț de 30 de minute. În timp ce matură se înmoaie, poți curăța mânerul cu un dezinfectant de calitate.
După ce au trecut cel puțin 30 de minute, clătește matura și pune-o la uscat cu perii în sus. Poți să faci asta atât cu măturile cu peri naturali, cât și cu cele cu peri sintetici.
Sursă foto: Shutterstock.