Categoria de pensionari care scapă de impozit. Legea a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2024

Începând din 1 octombrie 2024, unele pensii nu vor mai fi impozitate.
  • Publicat:
Categoria de pensionari care scapă de impozit. Legea a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2024
Categoria de pensionari care scapă de impozit de la 1 octombrie 2024

Vești bune pentru o categorie de pensionari! Scapă de impozit, iar anunțul oficial l-a făcut chiar Raluca Turcan, ministrul Culturii, pe rețelele de socializare. Aceasta a precizat că, începând din 1 octombrie, unele pensii nu vor mai fi impozitate, cu scopul de a remedia inechitățile din sistem.

Categoria de pensionari care scapă de impozit de la 1 octombrie 2024

Pensionarii din România încep luna octombrie cu vești extrem de bune! Guvernul a făcut un pas în favoarea beneficiarilor, drept urmare, veniturile pentru unii români vor fi mai mari începând cu data de 1 octombrie 2024.

Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate, după cum a anunțat Raluca Turcan! Această măsură va include și pensionarii din armată și din sistemul de ordine publică. În plus, se așteaptă să aducă beneficii pentru 3 milioane de pensionari.

Legea se aplică pentru pensiile sub 3.000 de lei

„PNL a început reforma sistemului de pensii în 2021 când, ca Ministru al Muncii, am decis un lucru extrem de important: digitizarea dosarelor de pensii pentru a face posibilă recalcularea și a asigura creșteri sustenabile.

Am demonstrat că majorările de pensii nu sunt promisiuni în vânt, ci realizări în toată regula, posibile fără a introduce taxe suplimentare sau a împovăra economia”, a fost mesajul Ralucăi Turcan pe social media.

Începând cu 1 octombrie, Executivul va implementa neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei. Această măsură propusă de social-democrați va crește pragul de impozitare de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, având ca scop protejarea pensionarilor cu venituri mici și medii.

Cele ce depășesc 3.000 vor fi supuse impozitului

Potrivit vechiului prag de impozitare de 2.000 de lei, un pensionar a cărui pensie a fost recalculată de la o sumă mai mică de 2.000 de lei la una care depășea acest plafon ar fi riscat o reducere consistentă a veniturilor. De precizat că pensiile de peste 3.000 lei vor fi impozitate în continuare!

”De astăzi, 1 octombrie, va intra în vigoare și neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, o măsură ce va asigura un trai mai decent pentru cei mai vulnerabili dintre noi. Am promis, de asemenea, o reformă a sistemului de pensii și ne-am ținut de cuvânt. De la 1 septembrie 2024, pensiile reflectă mai corect contribuția fiecărui român și asigură o echitate reală între seniorii care au muncit și au contribuit în mod egal de-a lungul vieții.(…)”, a transmis Guvernul.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”