O nouă fabrică în România. Se deschide la Sascut, cu fonduri de la stat, și va produce 30.000 de tone de cartofi prăjiți pe an

O nouă fabrică se deschide în România, la Sascut în județul Bacău și va produce 30.000 de tone de cartofi prăjiți pe an.
  • Publicat:
O nouă fabrică în România. Se deschide la Sascut, cu fonduri de la stat, și va produce 30.000 de tone de cartofi prăjiți pe an

Noua fabrică de procesare a cartofilor prăjiți va fi dezvoltată, în următorii ani, la Sascut, în județul Bacău, prin proiectul guvernamental InvestAlim.

Compania care va construi fabrica a anunțat, printr-un comunicat transmis Bursei de Valori București, că a primit aprobarea finanțării a două proiecte prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Primul proiect, finanțat prin Programul Național de Investiții InvestAlim presupune o fabrică de procesare a cartofilor french fries localizată în Sascut, județul Bacău, care va fi cea mai mare linie de procesare a cartofilor din România, cu capital românesc, și va avea o capacitate de 6 tone pe oră de cartofi prăjiți și 1,2 tone pe oră de fulgi de cartofi.

Capacitatea anuală a fabricii va fi de 30.000 tone de cartofi prăjiți și 6.000 tone de fulgi de cartofi.

Cea mai mare fabrică de procesare a cartofilor din România, construită la Sascut

Cel de-al doilea proiect este finanțat prin măsura DR 22 – Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole care presupune extinderea capacității de depozitare frigorifică pentru legume, care include construcția a 5 hale frigorifice, fiecare cu o capacitate de 6.000 de tone, pentru o capacitate totală de 30.000 de tone.

De asemenea, proiectul prevede un depozit logistic de 5.000 metri pătrați și o linie de sortare, spălare și ambalare a cartofilor, cu o capacitate de 10 tone pe oră de produs finit.

Ambele proiecte sunt cu implementare în perioada 2025-2028.

Detalii despre fabrica de procesare a cartofilor

  • Capacitate de producție anuală: 30.000 tone de cartofi prăjiți și 6000 tone de fulgi de cartofi
  • Valoare totală a investiției: 47,2 milioane euro
  • Fonduri de stat, nerambursabile: 28,3 de milioane de euro
  • Locația: Comuna Sascut, Județul Bacău

Detalii despre depozitele frigorifice

  • Capacitate totală hale: 30.000 tone
  • Depozit logistic: 5.000 metri pătrați
  • Capacitate linie sortare și ambalare: 10 tone pe oră
  • Valoarea totală a proiectului: 15,3 milioane de euro
  • Fonduri de stat, nerambursabile: 9,99 milioane de euro

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”