Planta pe care e bine să o ai în casă toamna, dar și iarna. Alungă energiile negative și purifică aerul

Energiile negative pot fi prezente în orice locuință din cauza diverșilor factori, însă plantele din încăpere pot reprezenta o modalitate eficientă de combatere a acestora.
  • Publicat:
Planta pe care e bine să o ai în casă toamna, dar și iarna. Alungă energiile negative și purifică aerul

Plantele nu doar contracarează influențele negative, ci oferă și beneficii semnificative pentru sănătate.

Planta care alungă energiile negative

O astfel de plantă este Iasomia. Conform tradițiilor și practicilor Feng Shui, iasomia este considerată o plantă care atrage energia pozitivă și alungă negativitatea din spațiul în care este așezată.

Mirosul său plăcut are un efect calmant asupra minții, reducând astfel stresul și anxietatea. De aceea, este recomandat să așezi iasomia în zonele în care îți petreci cel mai mult timp, cum ar fi în camera de zi sau în dormitor.

Prezența iasomiei poate schimba instantaneu atmosfera dintr-o încăpere, transformând-o într-un loc plin de armonie și frumos.

Acționează precum un purificator de aer

Iasomia este o plantă care poate contribui la purificarea aerului din locuință. Deși nu are aceeași eficiență în absorbția toxinelor ca alte plante de interior, precum crinul păcii sau planta păianjen, iasomia eliberează o cantitate semnificativă de oxigen în timpul nopții, fiind astfel potrivită și pentru dormitor.

Un aer mai curat și mai proaspăt contribuie la starea generală de sănătate, ajutându-te să te simți mai odihnit și mai energizat.

Este ușor de îngrijit și rezistă pe timpul iernii

Pe timpul iernii, iasomia se simte bine într-un mediu ușor răcoros, astfel încât o poți așeza în camere mai puțin încălzite sau lângă ferestrele unde pătrunde lumina naturală. În plus, iasomia iubește umiditatea, așa că o poți pulveriza cu apă din când în când pentru a-i menține frunzele hidratate.

Evită să o expui la curenți reci sau la schimbări bruște de temperatură, deoarece acest lucru poate afecta dezvoltarea florilor. Poziționează iasomia în dormitor sau în camera de zi pentru a te bucura de parfumul său, dar și de efectele sale calmante.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”