Cât consumă un uscător de rufe? Trucuri prin care puteți reduce considerabil factura la curent

Există anumite trucuri prin care puteți reduce considerabil factura la curent, iar unul dintre ele se referă la uscătorul de rufe.
  • Publicat:
Cât consumă un uscător de rufe? Trucuri prin care puteți reduce considerabil factura la curent

Nu aveți suficient spațiu în locuința dumneavoastră și totuși nu vreți să renunțați la uscător? Atunci, o mașină de spălat cu uscător este opțiunea potrivită, deoarece combină spălarea și uscarea într-un singur aparat!

Câtă electricitate consumă, însă, o mașină de spălat cu uscător?

Cum funcționează o mașină de spălat cu uscător și cât consumă?

Pentru a înțelege cât consumă o mașină cu uscător, trebuie să știm mai întâi cum funcționează. În esență, funcționează ca o mașină de spălat clasică, dar diferența principală este prezența unui mecanism care usucă rufele, realizând două procese succesive, fără pauză.

Avantajele sunt clare, dar cât consumă o mașină de spălat cu uscător? De fapt, consumul de energie este dictat de diferiți factori, precum modelul de mașină cu uscător și clasa de energie. Consumul mediu estimat este de circa 1,5 kWh per ciclu de spălare (aproximativ 30 de cenți) și 4,5 kWh per ciclu de uscare (aproximativ 90 de cenți). Cât privește consumul de apă, un ciclu combinat folosește între 60 și 120 de litri de apă, în timp ce un simplu ciclu de spălare folosește între 40 și 60 de litri.

Pentru a reduce consumul de energie al unui uscător de rufe electric, puteți încerca următoarele:

  1. Alegeți un model cu o clasă de eficiență energetică mai mare.
  2. Utilizați un program mai scurt de uscare sau încărcați mai puține haine într-un ciclu.
  3. Curățați regulat filtrele uscătorului pentru a îmbunătăți eficiența acestuia.
  4. Plasați uscătorul într-un loc bine ventilat și ferit de căldură excesivă.
  5. În general, utilizarea unui uscător de rufe electric poate fi costisitoare, însă prin aplicarea unor măsuri de economisire a energiei, se poate reduce consumul de energie și, implicit, facturile de utilități.

Alte trucuri de economisire la factura de curent

Există alte metode pentru a economisi la factură. Iată câteva sfaturi utile pentru a economisi bani și proteja mediul.

  • Ori de câte ori puteți, nu uscați rufele în uscător. Setați doar modul spălare și uscați rufele în aer liber, dacă vremea vă permite sau folosiți o sursă de căldură, precum radiatorul.
  • Spălați rufele în intervalul cu costuri reduse la energie: intervalul cu costurile cele mai mici este între 7 pm și 8 am.
  • Alegeți o mașină SMART cu uscător: mașinile smart cu uscător vă ajută să păstrați controlul asupra consumului de energie.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”