Avertizare meteo ANM de ploi de până la 50 l/mp, furtună și descărcări electrice

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de ploi ce pot ajunge și până la 50 de l/mp, furtună și descărcări electrice, în următoarele zile.
  • Publicat:
Avertizare meteo ANM de ploi de până la 50 l/mp, furtună și descărcări electrice

Avertizarea meteo ANM este valabilă începând de astăzi, 3 octombrie 2024, și până luni, 7 octombrie 2024.

Astfel, potrivit specialiștilor ANM, din seara zilei de joi (03 octombrie) și până în dimineața zilei de sâmbătă (05 octombrie), temporar va ploua la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia și nord-vestul Munteniei.

„Sâmbătă (05 octombrie) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică (06 octombrie), în jumătatea de est a teritoriului. Vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp. În regiunile vestice, sud-vestice și estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40…50 km/h”, se arată în informarea meteorologică de la ANM.

Totodată, meteorologii au emis și o avertizare meteo de tip cod galben.

Avertizare meteo ANM. Cod galben de vânt puternic

Avertizare meteo ANM. Cod galben de vânt puternic

Potrivit ANM, avertizarea este valabilă în intervalul 3 octombrie 2024, ora 23.00 – 4 octombrie 2024, ora 21.00.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 70…80 km/h.

În funcție de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting)”, au arătat meteorologii în avertizare.

Prognoza meteo pentru luna octombrie 2024, estimată de AccuWeather, arată temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite, conform estimărilor realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Prognoza acoperă perioada 23 septembrie – 21 octombrie și indică o tendință de încălzire, dar și precipitații însemnate în anumite regiuni ale țării.

Sursa foto: Shutterstock / Administrația Națională de Meteorologie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”