Trucuri naturale să reduci colesterolul rău, fără medicamente

Poți să reduci colesterolul rău fără să iei medicamente. Sunt cinci lucruri esențiale pe care trebuie să le faci, iar patru dintre ele țin de alimentație.
  • Publicat:
Trucuri naturale să reduci colesterolul rău, fără medicamente
5 trucuri să reduci colesterolul rău, fără medicamente

Nivelul crescut de colesterol poate crește riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și alte complicații de sănătate.

Pentru a reduce colesterolul din corp, este esențial să adoptăm un stil de viață sănătos pentru inimă. Așadar, în continuare îți prezentăm 5 lucruri esențiale pe care le poți face să reduci colesterolul rău și pentru a-ți menține inima sănătoasă.

Cum să reduci colesterolul rău fără medicamente

Începe ziua cu apă cu semințe de chia

Semințele de chia sunt bogate în acizi grași omega-3, fibre și antioxidanți, ceea ce le face un aliment excelent pentru dietă. Consumul de apă cu semințe de chia dimineața poate ajuta la reducerea nivelului de LDL (colesterolul rău). Fibrele solubile din semințele de chia absorb apa și se transformă într-o substanță asemănătoare gelului, care ajută la reducerea absorbției colesterolului în fluxul sangvin.

Consumă cereale integrale precum ovăz și orz

Cerealele integrale sunt foarte bune pentru inimă, în special ovăzul și orzul, care conțin fibre solubile numite beta-glucan. Acestea ajută la scăderea colesterolului LDL. Un bol de fulgi de ovăz la micul dejun sau adăugarea de orz în supe și salate poate avea beneficii semnificative.

Adaugă mai multe fibre la masă

Fibrele sunt un alt aliat important pentru sănătatea inimii. Alimentele bogate în fibre solubile, cum ar fi fructele, legumele, leguminoasele și fasolea, se leagă de colesterol și îl elimină din organism. Consumând alimente bogate în fibre la fiecare masă, nu doar că îmbunătățești digestia, dar și menții colesterolul sub control.

Fii activ pe parcursul zilei dacă vrei să reduci colesterolul rău

Activitatea fizică joacă un rol important în controlul colesterolului. Exercițiile zilnice pot reduce colesterolul LDL și crește colesterolul HDL (colesterolul bun). Chiar și activitățile zilnice obișnuite, cum ar fi mersul pe jos sau ciclismul, contribuie la menținerea unui stil de viață activ.

Gustări cu nuci și semințe

Nucile bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi semințele de in, nucile și migdalele, ajută la scăderea colesterolului rău și la creșterea celui bun. Un pumn de nuci sau câteva semințe presărate pe salate pot face o diferență semnificativă.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”