Vitamina care te scapă de glezne și picioare umflate. Cum să tratezi edemul fără diuretice

Știai că poți scăpa de glezne și picioare umflate fără să folosești anticoagulante sau diuretice? O vitamină poate ajuta în acest sens.
  • Publicat:
Vitamina care te scapă de glezne și picioare umflate. Cum să tratezi edemul fără diuretice
Vitamina care te scapă de glezne și picioare umflate. Cum să tratezi edemul fără diuretice

Când vorbim de glezne și picioare umflate, acestea sunt adesea un simptom al edemului și sunt de obicei atribuite problemelor cu ficatul, rinichii sau inima. Dar știai că edemul poate fi tratate fără a folosi anticoagulante sau diuretice?

Retenția de apă în membrele inferioare este cauzată de o problemă cu pompele de sodiu-potasiu din celulele din organism. Dacă aceste pompe nu funcționează corect, apare retenția de apă în afara celulelor, cunoscută sub numele de retenție de lichid interstițial.

Motivul pentru care te confrunți cu glezne și picioare umflate

Când ai glezne și picioare umflate, de obicei, este rezultatul nivelului crescut de zahăr din sânge, asociat cu proteina hemoglobină din sânge. Acest proces, numit glicare, inhibă capacitatea celulelor sangvine de a transporta nutrienți și oxigen în corp. Proteinele glicozilate pot, de asemenea, bloca circulația, ceea ce duce la umflarea picioarelor și gleznelor.

Zahărul în exces din sânge determină retenția de sodiu, contribuind la retenția de apă. În timp, acest lucru poate afecta nervii de la nivelul picioarelor, cauzând amorțeală și furnicături, cunoscute sub numele de neuropatie periferică. Chiar dacă nu ai diabet, edemul poate fi cauzat de nivelul ridicat de zahăr din sânge.

Vitamina care te scapă de glezne și picioare umflate

Pentru a elimina edemul, trebuie să te asiguri că primești suficient potasiu, lucru care poate fi dificil de obținut doar din alimentație. O persoană obișnuită are nevoie de 4700mg de potasiu zilnic! Avocado, salatele și fructele de pădure te pot ajuta să atingi acest obiectiv.

De asemenea, ai nevoie de suficient magneziu pentru a ajuta la eliminarea edemului. Semințele de dovleac, semințele de floarea-soarelui și legumele cu frunze verzi sunt surse bune de magneziu. Obiectivul este să consumi 420mg de magneziu pe zi. O pudră de electroliți de înaltă calitate, fără zaharuri ascunse, poate ajuta la creșterea aportului de potasiu și magneziu.

Carența de vitamina B1 este probabil responsabilă pentru problemele cu pompa de sodiu-potasiu. Pentru ca zahărul să fie transformat în energie utilizabilă în organism, ai nevoie de vitamina B1. Consumul excesiv de carbohidrați rafinați poate provoca deficitul de vitamina B1.

Vitamina B1, potasiul și magneziul te pot ajuta să elimini edemul, dar trebuie să elimini și zahărul din dietă.

Foto: shutterstock

Sursă: Dr. Eric Berg

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”