Ziua Mondială a Zâmbetului: Implicațiile sănătății orale

Pentru a marca Ziua Mondială a Zâmbetului, am stat de vorbă cu Amelia Slătineanu, coordonatorul Clinicii de Stomatologie SANADOR, pentru a afla care este legătura dintre sănătatea orală și sănătatea generală.
  • Publicat:

Sănătatea orală este deosebit de importantă nu doar pentru starea danturii, ci a întregului organism. Sănătatea dentară precară este asociată cu niveluri ridicate de inflamație care, în cazul pacienților cu probleme cardiovasculare, digestive sau cu afecțiuni precum osteoporoza sau diabetul zaharat, pot reprezenta un factor de risc.  Pentru a marca Ziua Mondială a Zâmbetului, am stat de vorbă cu Amelia Slătineanu, coordonatorul Clinicii de Stomatologie SANADOR, pentru a afla care este legătura dintre sănătatea orală și sănătatea generală, dar și de ce pacienții ar trebui să se adreseze unui centru medical care asigură consulturi multidisciplinare.

Știm cu toții că o infecție, indiferent unde este localizată, ne poate aduce un dezechilibru întregului organism, iar dacă nu avem o dantură completă, automat masticația este afectată și pot apărea tulburările gastrointestinale.

Inclusiv pentru tratamentele stomatologice la femeile însărcinate sau cele care suferă de osteoporoză este necesar ca medicul dentist să respecte un protocol bine stabilit împreună cu medicul curant.

Pentru a beneficia de o evaluare completă a stării de sănătate, pacienții trebuie să se adreseze unui centru medical care asigură consulturi multidisciplinare, prin abordare integrată, indiferent de afecțiunile existente. Astfel, prin colaborarea strânsă între medicii cu diferite specializări, pacienții primesc toate recomandările și serviciile medicale necesare, fără să fie nevoiți să se adreseze mai multor clinici diferite.

SANADOR asigură acces la consultații de stomatologie și de medicină generală realizate de medici implicați și foarte bine pregătiți, dar și la echipamente ultraperformante, pentru a putea stabili un diagnostic corect și un tratament eficient. Totodată, vine în ajutorul pacienților inclusiv cu abonamente care includ investigații si tratamente din toate specialitățile, tocmai pentru a-i ajuta să intre într-un circuit de prevenție și monitorizare.

La SANADOR, conceptul de servicii medicale integrate înseamnă colaborarea strânsă între medici cu diferite specializări medicale, în funcție de nevoile fiecărui pacient. În acest fel, pacienții beneficiază de o îngrijire completă, de cea mai înaltă calitate.

Igiena orală și consultul stomatologic periodic, urmat de procedurile de tratament indicate, sunt esențiale pentru a avea un organism sănătos și un zâmbet frumos, care să ne reprezinte.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult