Băutura de toamnă preferată de copii și adolescenți, extrem de periculoasă

O băutură extrem de populară în rândul copiilor și al adolescenților, care a câtigat foarte mult teren în preferințele acestora, poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate.
  • Publicat:
Băutura de toamnă preferată de copii și adolescenți, extrem de periculoasă

Este vorba despre Pumpkin Spiced Latte.

Specialiștii trag un semnal de alarmă, precizând că băuturile pot conține niveluri ridicate de cofeină, depășind limita recomandată pentru tineri.

Pumpkin Spiced Latte, un risc real pentru sănătate

Băutura Pumpkin Spiced Latte, populară în sezonul toamnei, ar putea crește riscul de depresie în rândul adolescenților, conform unor medici. Aceștia atrag atenția asupra conținutului ridicat de cofeină al băuturii, care poate ajunge până la 135 mg în variantele mari, depășind astfel limita zilnică recomandată de 100 mg pentru tinerii cu vârste între 12 și 18 ani, relatează Daily Mail.

„Consumul excesiv de cofeină pentru tinerii adolescenți poate duce la o creștere a ritmului cardiac, cunoscut sub numele de tahicardie, care poate fi periculos, în special pentru adolescenții cu afecțiuni cardiace de bază. Dincolo de daunele fizice, prea multă cofeină la adolescenți poate duce la schimbări de dispoziție și neliniște, precum și la exacerbarea problemelor de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia, care sunt deja frecvente în timpul adolescenței”, a explicat Masarat Jilani, medic de familie.

Dr. Jilani recomandă părinților să discute cu adolescenții despre riscurile consumului de cofeină și cum pot reduce aceste riscuri.

„Faptul că un Pumpkin Spiced Latte mare conține mai mult decât doza recomandată de cofeină pentru un adolescent înseamnă că merită să discutați cu ei despre cofeina pe care o consumă după școală în această toamnă”, a mai spus medicul.

Citește și: Energizantele, un pericol pentru copii! Produc boli de care părinții nu înțeleg de ce au apărut. Care sunt acestea

Ce este Pumpkin Spice Latte, mai exact?

Pumpkin Spice Latte este o băutură de cafea făcută cu un amestec de arome tradiționale de condimente de toamnă, lapte aburit, espresso și adesea zahăr, acoperită cu frișcă și condimente pentru plăcintă de dovleac, potrivit Starbucks.

„Băuturile Starbucks nu sunt concepute sau comercializate pentru tinerii sub 18 ani. Recunoaștem importanța pentru clienții noștri de a putea face alegeri în cunoștință de cauză, motiv pentru care toate informațiile nutriționale, inclusiv conținutul de cofeină, sunt disponibile pe panourile meniului nostru și prin intermediul aplicației noastre mobile și al site-ului nostru. Toate băuturile noastre pe bază de cafea pot fi comandate în varianta decofeinizată  și în cel mai mic format al nostru, Tall”, a transmis un purtător de cuvânt al Starbucks, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: