Murele au un gust delicios și un aspect care te îmbie să le incluzi în dieta ta. Acestea sunt versale și se pot integra foarte ușor în deserturi sau chiar în băuturi ce ajută în procesul de slăbire.
Mai jos, mai multe beneficii nutriționale ale murelor, după cum urmează:
Aceste fructe delicioase au doar aproximativ 40 de calorii la suta de grame, fiind astfel ideale la cura de slăbire. Consumate între mese, ca gustări, murele satisfac pofta de dulce cu un aport caloric scăzut, dar țin și de foame, deoarece au multe fibre.
Murele se numără printre cele mai bogate surse naturale de antioxidanți, compuși care protejează corpul de acțiunea radicalilor liberi. Stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi este una dintre cauzele principale ale deteriorării celulare și factor major de risc în apariția unor afecțiuni grave, cum ar fi bolile de inimă, cancerul sau demența Alzheimer.
De asemenea, fibrele din mure sunt importante pentru o digestie corectă și un tranzit intestinal sănătos. Dacă vei consuma frecvent mure, probleme precum constipația, balonarea sau gazele intestinale nu vor mai apărea, iar riscul de cancer de colon și alte tulburări digestive este semnificativ redus.
Nu în ultimul rând, murele previn și combat inflamația cronică, un factor major de risc în apariția unor boli grave, precum cancerul sau afecțiunile cardiovasculare. Proprietățile lor antiinflamatoare se datorează antioxidanților puternici din compoziție, în special antocianine.
Sirop de mure preparat la rece, fără niciun strop de zahăr! Este perfect pentru a preveni sau trata rapid răceala, dar și pentru a combate radicalii liberi și a preveni inflamațiile de la nivelul creierului.
Această rețetă de sirop de mure la rece este foarte simplă. În loc de mure proaspete poți folosi și mure congelate, sunt la fel de bune. Iată ce ai de făcut!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală bine murele sub jet de apă rece, apoi lasă-le la scurs într-o strecurătoare sau pe șervețele de hârtie.
Se pun murele într-un blender și se mixează câteva secunde. Sucul obținut se trece printr-o sită așezată deasupra unui bol, pentru a separa semințele.
Se pun frunzele de mentă și sucul de lămâie în blender și se mixează câteva secunde. Sucul obținut se toarnă peste sucul de mure strecurat.
Se adaugă mierea de albine și se amestecă ușor până la omogenizare. Se adaugă o linguriță de scorțișoară și câteva cuișoare pentru o aromă deosebită (opțional).
Siropul de mure se transferă în sticluțe mici de 0,33 sau 0,5 litri de culoare închisă și se lasă la macerat 1-2 săptămâni, într-un loc răcoros.
Se consumă pe stomacul gol, dimineața, câte o ceșcuță de 50 de mililitri.