Consumul acestor băuturi îți poate crește nivelul de anxietate, spun experții

Consumul unor anumite tipuri de băuturi poate crește nivelul de anxietate, spun experții care au realizat un studiu.
  • Publicat:
Consumul acestor băuturi îți poate crește nivelul de anxietate, spun experții

Consumul de băuturi carbogazoase are avantajul că poate crește rapid nivelul energiei, dar aceasta vine la pachet cu un conținut ridicat de zahăr și cu o aciditate crescută care pot avea efecte negative asupra sănătății.

Moderația este condiția necesară pentru ca efectele adverse să nu se manifeste în timp.

Consumul băuturilor carbogazoase îți poate crește nivelul de anxietate

Apa minerală, sucurile de fructe, diverse ceaiuri și băuturi energizante pot fi comercializate sub formă de băuturi carbogazoase, prin adaos de dioxid de carbon sub presiune.

Băuturile carbogazoase conțin de obicei zahăr, cofeină și coloranți. Acestea nu conțin prea multe vitamine sau minerale, așa că din punct de vedere nutrițional nu sunt neapărat benefice pentru organism. În schimb, sunt foarte bogate în calorii.

Specialiștii susțin că băuturile carbogazoase cresc simptomele de anxietate mai mult decât cafeaua.

Un studiu publicat în Nutrients a constatat că băuturile răcoritoare sunt asociate cu un nivel mai mare de anxietate decât cafeaua sau ceaiul. În cadrul cercetării, cei care au băut două sau mai multe sticle de băuturi carbogazoase în fiecare zi au avut simptome de anxietate mai severe decât cei care au băut mai puțin de una pe săptămână.

„Nu a fost găsită nicio relație între consumul de cafea și ceai și nivelul de depresie și anxietate la această populație specifică în niciuna dintre cantitățile de consum analizate”, susțin cercetătorii. Cu alte cuvinte, consumul de cafea și ceai nu a fost asociat cu anxietatea în acest studiu, dar asta nu înseamnă că unii oameni nu se simt anxioși după ce au consumat cofeină.

Cu ce alternative sănătoase putem înlocui sucurile cu acid?

  • Kombucha
  • Suc proaspăt, cum ar fi suc de sfeclă sau suc de cireșe
  • Apă infuzată cu fructe
  • Ceai

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: