Zile libere în 2025. Calendarul de sărbători naționale și religioase

Mulți români deja își fac planuri pentru vacanțele de anul viitor, iar care sunt mai precis zile libere 2025 reprezintă întrebarea principală înainte de a-și organiza concediile.
  • Publicat:
Zile libere în 2025. Calendarul de sărbători naționale și religioase

Cu un calendar plin de sărbători naționale și religioase, anul 2025 vine cu mai multe zile libere decât în anii precedenți, oferind oportunități pentru minivacanțe.

România va avea 17 zile libere în 2025, dintre care 13 vor cădea în timpul săptămânii, un număr mai mare față de 2024, când doar 10 zile au fost în timpul săptămânii. Acest lucru le oferă românilor ocazia să profite de mai multe perioade de repaus prelungit.

Sărbători naționale și religioase 2025

Printre cele 17 zile libere din 2025, se numără sărbători importante, cum ar fi Anul Nou, Boboteaza și Ziua Națională a României. De exemplu, în luna ianuarie, imediat după Anul Nou, zilele de 6 și 7 ianuarie, care coincid cu Boboteaza și Sfântul Ioan Botezătorul, vor cădea într-o luni și marți, oferind o vacanță prelungită până pe 7 ianuarie.

Este important de menționat că, pentru angajații care trebuie să lucreze în aceste zile din cauza specificului activității, legislația prevede posibilitatea de a solicita fie compensarea cu alte zile libere, fie o recompensă financiară.

Minivacanțe importante în 2025

Minivacanța de Paște 2025

În 2025, atât Paștele ortodox, cât și cel catolic vor fi sărbătorite în aceeași zi, pe 20 aprilie. Acest lucru va aduce o scurtă vacanță începând de vineri, 18 aprilie, până luni, 21 aprilie, când este a doua zi de Paște.

Minivacanța de Sfânta Maria 2025

În august, vom avea o altă ocazie de relaxare prelungită cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, pe 15 august, care va fi o vineri, oferind astfel un weekend lung.

Sărbătorile de iarnă 2025

Crăciunul din 2025 va fi sărbătorit pe 25 decembrie, o zi de joi, urmată de 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. Mulți români vor avea astfel ocazia să-și prelungească vacanța până în primele zile ale lui 2026.

Cu o planificare atentă a zilelor libere și a vacanțelor, 2025 promite să fie un an generos din punct de vedere al oportunităților de repaus și relaxare.

Zile libere în 2025

1 ianuarie, miercuri – Anul Nou

2 ianuarie, joi – a doua zi de Anul Nou

6 ianuarie, luni – Boboteaza

7 ianuarie, marți – Sfântul Ioan Botezătorul

24 ianuarie, vineri – Ziua Principatelor Române (Mica Unire)

18 aprilie, vineri – Vinerea mare

20 aprilie, duminică – Paștele ortodox și Paștele catolic în 2025

21 aprilie, luni – a doua zi de Paște

1 mai, joi – Ziua Muncii

1 iunie, duminică – Ziua Copilului

8 iunie, duminică – Rusaliile

9 iunie, luni – a doua zi de Rusalii

15 august, vineri – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie, duminică – Sfântul Andrei

1 decembrie, luni – Ziua Națională a României

25 decembrie, joi – Crăciunul

26 decembrie, vineri – a doua zi de Crăciun

Sursă foto: Shutterstock.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: