Apa de orez te-ar putea ajuta să slăbești. Beneficii despre care nu știai

Nu mai arunca apa în care a fiert orezul, aceasta vine cu beneficii multiple pentru sănătate.
  • Publicat:
Apa de orez te-ar putea ajuta să slăbești. Beneficii despre care nu știai

Data viitoare când fierbi orez simplu, nu mai arunca apa pe care o scurgi. Potrivit specialiștilor, apa în care a fiert orezul aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este plină de nutrienți și se pare că o cană cu apa rămasă de la orez face minuni pentru sănătatea ta.

Apa de orez te-ar putea ajuta să slăbești

Dacă ești în căutarea unor modalități sănătoase de a pierde în greutate, atunci poți apela cu încredere la apa de orez! Iată de ce:

Potrivit unor studii, apa de orez ajută la îmbunătățirea digestiei, la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea sistemului respirator. Este bogată în vitamina E, magneziu, fibre, dar și zinc. Apa de orez are, de asemenea, carbohidrați sănătoși și poate oferi corpului energia necesară pentru o zi.

Apa de orez, mai nou, este folosită și pentru a pierde în greutate, fiind o modalitate excelentă de a scăpa de kilogramele nedorite. De ce? Păi, în primul rând, este săracă în calorii. În medie, 100 ml de apă de orez conține aproximativ 40 – 50 de calorii, cu condiția să nu se adauge zahăr.

Mai apoi, amidonul din apa de orez ajută la ameliorarea problemelor digestive. Deci, sprijină o bună digestie.

Apa de orez poate, de asemenea, să îmbunătățească sănătatea intestinului. Potrivit specialiștilor, probioticele prezente în apă de orez pot avea efecte benefice și terapeutice asupra tractului gastrointestinal. Studiul a adăugat că apa de orez oferă florei intestinale enzime benefice.

Totodată, un pahar cu apa de orez între mese te va ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru reduce posibilitatea de a consumă gustări nesănătoase între mese.

Și nu în ultimul rând, te menține hidratată, ceea ce e un lucru extraordinar. Hidratarea ajută la suprimarea poftei de mâncare, precum și la stimularea metabolismului.

Decoctul din boabe de orez este inclus în lista alimentelor dietetice

Consumul de apă de orez:

  1. Întărește scaunele, este utilizat în diaree, în cazul în care cauza tulburării intestinale nu este infecțioasă. În caz de diaree, se bea decoctul în cantități de 50 ml (1/4 cană) la fiecare 2 ore, până când simptomele dispar. În caz de diaree severă, administrarea decoctului se prelungește până la 3 zile;
  2. Absoarbe toxinele din intestine, motiv pentru care este folosit în caz de intoxicație ca agent suplimentar împreună cu medicamentele detoxifiante. În caz de intoxicație, se utilizează un decoct din boabe de orez în cantități de 50-70 ml la fiecare 2-4 ore pe parcursul zilei. În același timp, se beau cel puțin 300-500 ml pe zi;
  3. Reduce aciditatea gastrică, ameliorează simptomele gastritei cu aciditate ridicată, ajută la arsuri. În caz de gastrită sau disconfort și senzație de arsură în stomac, decoctul se utilizează înainte de masă, în cantitate de 1/3 cană;
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”