Ce obiecte nu trebuie spălate niciodată la mașina de spălat vase. Se vor strica instantaneu

Împreună cu frigiderul, mașina de spălat sau cuptorul cu microunde, mașina de spălat vase este un alt aparat esențial care nu poate lipsi din bucătăria noastră. Și nu este surprinzător, deoarece ne face viața mult mai ușoară și ne permite să economisim timp prețios atunci când curățăm vasele murdare.
  • Publicat:
Ce obiecte nu trebuie spălate niciodată la mașina de spălat vase. Se vor strica instantaneu

Mașina de spălat vase este un aparat foarte versatil în care, în afară de pahare, farfurii, oale și tacâmuri, putem spăla și lucruri surprinzătoare, precum perii, bureți, șamd. Acestea sunt doar câteva exemple.

Cu toate acestea, nu este valabil pentru toate. După cum explică specialiștii, există lucruri care e mai bine să nu se spele în mașina de spălat vase. Motivul este că apa la temperaturi mari sau detergentul pot deteriora diverse materiale, de aceea este indicat să aveți grijă cu anumite obiecte.

Lista lucrurilor pe care nu ar trebui să le puneți în mașina de spălat vase

Ustensile din lemn

Deoarece lemnul se umflă din cauza excesului de umiditate, evitați introducerea ustensilelor pe bază de lemn, cum ar fi spatulele, lingurile și furculițele din acest material la mașina de spălat vase.

Obiecte de fier fără email

Nu puneți vase, castroane, tigăi sau fierbătoare de fier nesmălțuite în mașina de spălat vase, deoarece acestea deteriorează materialul. Spălați-le manual și numai cu apă.

Obiecte din sticlă/cristal

Oricine deține pahare frumoase din sticlă mată sau de cristal ar trebui să le spele întotdeauna în chiuvetă după utilizare, nu în mașina de spălat vase. Combinația de apă caldă și detergenți agresivi pentru mașina de spălat vase provoacă daune ireparabile sticlei.

Vase din aluminiu, bronz, cupru, alamă

Ustensilele de bucătărie din metale precum aluminiu, alamă, cupru sau bronz pot deveni ușor decolorate, terne și înnegrite. Aceste metale se găsesc adesea în vesela și tacâmurile vechi.

Tacâmurile din argint, precum și farfuriile, bolurile și platourile din argint sunt, de asemenea, cel mai bine spălate manual. În caz contrar, există riscul decolorării care nu poate fi îndepărtată complet chiar și cu lustruire intensivă.

Articole de dimensiuni mari

Nu introduceți niciodată vase, oale sau tigăi de mari dimensiuni în mașina de spălat vase. Acestea nu vor pemite apei cu detergent să circule în voie la interior, astfel că nu se vor curăța corespunzător.

Sursă foto: Shutterstock.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”