Fructul care sprijină activitatea creierului și curăță celulele nervoase. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”

Un fruct de toamnă sprijină activitatea creierului și curăță celulele nervoase, iar dr. Vlad Ciurea spune despre acesta că este "formidabil".
  • Publicat:
Fructul care sprijină activitatea creierului și curăță celulele nervoase. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”

Potrivit prof. dr. Vlad Ciurea, astenia de toamnă nu este neapărat periculoasă și nu reprezintă un risc în sine.

Însă, pentru persoanele cu predispoziții la tulburările afective, de la astenie la depresie este un singur pas, avertizează specialistul.

Ce fruct de sezon curăţă celulele nervoase

”Trebuie să ne intrăm în ritm, mai ales că acum temperatura ne ajută. Deci avem toate condițiile să ne punem în valoare puterea, puterea minții, puterea corpului și activitatea este obligatorie. Noi trebuie să fim un exemplu și pentru copiii noștri, pentru părinții noștri, să ducem casa înainte și societatea înainte. În primul rând noi trebuie să trăim într-un mediu cât mai curat, deci să urmărim ca în jurul nostru să fie cât mai mult oxigen. Odată cu intrarea în toamnă, trebuie să facem tot ce este posibil ca în weekend-uri, când avem timp liber, să mergem spre zona Subcarpatică, pe zona de mânăstiri, și spre zona de acele superbe cultivări pe care le avem. Adică să intrăm în grădinile românești care sunt pline de fructele de toamnă. Și când am spus fructe, ne gândim superbele pere, prune, merele, gutuile și celebrii struguri ai noștri. Știți că strugurele negru are resveratrol care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă, este formidabil”, spune renumitul neurochirurg.

Toate legumele și fructele de toamnă ne dau viață. Am venit după o vară călduroasă, plină de caniculă, plină de închiderea vaselor, de ischemie. Acum trebuie să luăm apă curată, să luăm oxigen din pădurile care au mai rămas, să luăm lucruri cât mai proaspete. Toate acestea ne duc la o stare benefică. Este o plăcere, mai ales dacă prindem o toamnă să nu fie dură, să fie treptată, frumoasă. Este o plăcere, o plăcere pentru organism, plăcere pentru viață.

Și anotimpul de toamnă trebuie privit ca o plăcere, ca o relaxare și psihică și fizică. Și noi nu trebuie să cedăm activitatea, trebuie să ne gândim că tocmai suntem în plină activitate”, mai spune el.

Simptomele asteniei de toamnă pot fi combătute

”Este adevărat, începând de la Bacovia încoace, starea de melancolie de care se spune este adevărată, dar trebuie să trecem de partea aceasta, să o învingem. Dacă într-o anumită zonă e mai mare melancolia, să evităm zonele respective, să căutăm măcar în weekend zonele care ne plac și care ne împing înainte. Lenea nu face bine deloc creierului și nu duce la nimic bun decât la băutură, la burtă, la mâncare multă. Lenea produce lene, deci mișcarea produce mișcarea. Un japonez celebru a zis mă mișc, deci exist, deci trebuie să existăm și noi”, mai spune el.

În ceea ce privește alimentația, aceasta este extrem de importantă pentru starea de bine pe care o avem.

”Toate alimentele de toamnă aduc energie. Nucile, strugurii și toate fructele care sunt în România…

Și un lichid cald și bun, cum este acea supică românească, este minunată”, a concluzionat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Astenia de toamnă: ce este, simptome

Astenia de toamnă reprezintă un set de simptome și efecte psihologice care te pot afecta în tranziția dintre vară și toamnă. Este un fenomen real, dar adesea subestimat, care poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții în această perioadă de schimbare.

Se instalează ca o stare de oboseală, apatie, slăbiciune și epuizare și apare ca rezultat al unei lipse de adaptare sau a dificultăților pe care organismul le întâmpină în a se ajusta la schimbările sezoniere.

Reducerea luminii solare este cauza principală, determinând organismul nostru să producă mai multă melatonină, care ne face să ne simțim obosiți și leneși, și mai puțină serotonină, hormonul fericirii, al liniștii și al bunăstării.

Astenia de toamnă se manifestă prin oboseală corporală, dureri musculare, irascibilitate și o tendință spre tensiunea arterială scăzută, care poate fi asociată și cu dureri de cap.

Sursă foto: Facebook/ Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”