Cu ce cureți sticla de la aragaz. Ingredientul banal din bucătărie care elimină instant grăsimea și arsurile

  • Publicat:
Cu ce cureți sticla de la aragaz. Ingredientul banal din bucătărie care elimină instant grăsimea și arsurile
Amestecul care curăță sticla de la aragaz imediat. foto: freepik

Curățarea sticlei de la aragaz este o provocare mare pentru multe gospodine. Față de inox, sticla este mult mai greu de întreținut pentru că se pătează mult mai ușor, iar urmele sunt mult mai vizibile. Pentru a întreține sticla de la aragaz, este foarte important să fie curățată cu produsele potrivite. Din fericire, există un ingredient banal din bucătărie care elimină instant grăsimea și arsurile de mâncare. 

Curățarea sticlei de la aragaz

Curățarea sticlei de la aragaz nu este imposibilă, dar este nevoie de câteva metode pentru a o face să arate din nou ca nouă. Aragazele cu blat din sticlă arată frumos, dar păstrarea lor curată poate fi o corvoadă. Cu ce se curăță sticla de la aragaz fără a-i zgâria suprafața?

Curățarea regulată a sticlei contribuie în mare măsură la prevenirea acumulării de reziduuri. De precizat că sticla trebuie ștearsă când este rece, pentru a preveni arsurile sau deteriorarea plitei. Curățarea sticlei de la aragaz în timp ce este încă fierbinte poate cauza deteriorarea acesteia în timp.

Folosește bicarbonat de sodiu și oțet

Cel mai bun amestec pentru sticla de la aragaz este cel cu ingrediente pe care le aveți deja în casă: bicarbonat de sodiu și oțet. Este o alternativă excelentă, non-toxică, și mult mai bună decât produsele din comerț.

Dacă există grăsime acumulată și murdărie pe sticlă, presară niște bicarbonat de sodiu pe zonele afectate. Apoi, pulverizează bicarbonatul de sodiu cu un amestec dintr-o parte de oțet și o parte de apă; bicarbonatul de sodiu va începe să clocotească.

Folosește folosește un burete neabraziv pentru a întinde pasta pe sticlă și șterge cu o cârpă umedă pentru a îndepărta totul. Este esențial ca acesta să nu fie abraziv, deoarece zgârierea sticlei poate provoca daune permanente. La final, sticla de la aragaz va străluci și va arăta ca nouă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”