Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, acuzat de DNA de luare de mită. PNL a decis să îl retragă de pe lista de la alegerile parlamentare

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a fost audiat de procurorii DNA Iași și acuzat de luare de mită. PNL a decis, astăzi, să îl demită din toate funcțiile politice și să îl retragă de pe lista de la alegerile parlamentare.
  • Publicat:
Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, acuzat de DNA de luare de mită. PNL a decis să îl retragă de pe lista de la alegerile parlamentare

Dr. Nelu Tătaru a fost audiat, în această dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași, iar potrivit unor surse din rândul anchetatorilor medicul ar fi luat mită, în mai multe rânduri, de la pacienți, inclusiv ouă și găini.

În vârstă de 52 de ani, dr. Nelu Tătaru a fost ministru al Sănătății în perioada pandemiei de coronavirus.

De asemenea, Tătaru este președinte al PNL Vaslui, deputat și președinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, iar la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024 era pe primul loc pe lista PNL pentru Camera Deputaților.

Potrivit unor surse politice, astăzi, după ce Nelu Tătaru a fost acuzat de procurorii DNA de luare de mită, conducerea Partidului Național Liberal a decis demiterea acestuia din toate funcțiile politice, dar și retragerea de pe lista de la alegerile parlamentare.

Dr. Nelu Tătaru este medic chirurg la Spitalul Municipal Huși, iar anchetatorii suspectează că acesta ar fi primit aproximativ 100 de șpăgi, în principal sume mici de bani, dar și ouă și găini.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”