Dana Săvuică: „Nu avem răbdare să lăsăm corpul să se vindece, vrem rețete care să funcționeze peste noapte” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Dana Săvuică este una dintre cele mai însemnate apariții din showbizz-ul românesc. Îndrăgita vedetă este cunoscută publicului larg drept fost model, făcând senzație cu frumusețea sa pe podiumurile de modă și nu numai.

Astăzi ne-a dezvăluit într-un interviu exclusiv care este secretul cu ajutorul căruia se menține într-o formă de zile mari. Am vorbit despre îngrijire, nutriție, dar și despre un stil de viață sănătos per ansamblu!

Dana Săvuică, totul despre un stil de viață sănătos

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Dana, un stil de viață sănătos?

Dana Săvuică: Un stil de viață sănătos este echilibrul perfect între activitatea zilnică care mă
menține concentrată, dinamică și starea emoțională, pe care o întrețîn cu gânduri pozitive, optimism și mai ales cu pasiunea pentru lucrurile pe care le fac din plăcere.

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Dana Săvuică: Îmi încep ziua cu gânduri bune, îmi organizez agenda de lucru mai mult ca să-mi las timp să-mi pun ideile în ordine, să pot eficientiza timpul în așa fel încât să nu uit că momentele de relaxare, de socializare, de mișcare în natură… toate sunt foarte importante pentru menținerea echilibrului.

(…) Mai ales la maturitate, când corpul suferă anumite transformări, am învățat că eu sunt foarte importantă și că trebuie să mă iubesc îndeajuns ca să îmi pot păstra starea de sănătate fizică, mentală, emoțională.

CSID: Cum reușești să îmbini munca și activitatea intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Dana Săvuică: Având o viață care nu este supusă unui program de servici de la 9 la 5, am norocul să îmi organizez timpul după ritmul meu. Nu îmi încarc agenda cu întâlniri, evenimente sau job-uri peste o anumită limita care mi-ar da peste cap echilibrul metabolic.

Iar deși mersul la sală nu prea face parte din rutina mea, ci mai degrabă plimbările la pas rapid prin parc sau pădure, mersul cu bicicleta sau înotul, mișcarea este o parte importantă din ritmul meu de viață.

CSID: Ce se poți spune de dietă ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul

Dana Săvuică: Alimentația mea nu merge pe regimuri drastice, mai degrabă pe mâncare sănătoasă, produse naturale, slow cooking și slow dining, alternând cu o dietă scandinavă bogată nutritiv și slab calorică, creată de doctori în știință specializați în obezitate și diabet.

Pentru mine, plăcerea de a merge la un restaurant cu specific arăbesc, italian , indian sau francez crește starea de bine, de fericire, și dacă ies cu prietenii și savurăm un pahar de vin roșu, cu atât mai mult simt că trăiesc împlinită. Dar nu fac excese, încerc să mănânc până-n ora 20.00, lăsând să se facă digestia cu 4-5 ore înainte să mă culc.

CSID: De regulă, îți asculți corpul? Și îi oferi ce are nevoie?

Dana Săvuică: Da, asta chiar fac… acum. Odată cu maturitatea, am ajuns la această înțelepciune de a asculta și simți semnalele corpului meu.

Merg la control cel puțin o dată pe an pentru a monitoriza starea de sănătate și în același timp, învăț cum să-mi iubesc corpul, chiar și acum când sunt la menopauză.

Citește și: Dana Săvuică, despre provocările de la menopauză: „Este o etapă firească prin care trecem și trebuie să o acceptăm ca atare” INTERVIU EXCLUSIV

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Dana Săvuică: Educația în școală, mai ales că cifrele arată o creștere drastică de obezitate infantilă, risc crescut de rezistență la insulină, de diabet tip 2, depresie, anxietate și alte boli cronice care pe vremuri nu erau specifice tinerilor.

(…) O conștientizare că mediul înconjurător este toxic pentru organismul nostru. O înțelegere a fenomenelor care au efecte drastice asupra sănătății, precum lipsa de mișcare, lipsa de socializare, lipsa de documentare asupra unui regim sănătos de viață, de nutriție.

În plus, greșeală pe care o facem majoritatea. Nu avem răbdare să lăsăm corpul să se vindece, vrem rețete care să funcționeze peste noapte. Preferăm intervențiile chirugicale decât să facem sport sau să creăm un mediu sănătos prin care să ne relaxăm și să ne încărcăm bateriile cu energia lucrurilor care ne fac bine, ne aduc plăcere, ne țin în cea mai bună formă.

(…) Recent am lansat seria de conferințe de lifestyle împreună cu Dana Șota, Dare2Shine Anytime în care abordăm teme care au legătură cu starea noastră de bine sub toate aspectele și formele ei.
Demontăm mituri, etichete și prejudecăți și pledăm pentru curajul de străluci tot timpul, dar conform cu nevoile corpului noatru, cu dorințele sufletului nostru, mai puțin cu nevoile impuse de societate, ignorând gura lumii și ascultând vocea noastră interioară.

Sursă foto: Instagram @danasavuica

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”