Substanțe toxice descoperite în mai multe mărci de săpun populare, care se află în toate magazinele din România. Ce efecte negative au asupra sănătății

Autoritățile europene au lansat o alertă în toate țările membre UE cu privire la substanțe toxice descoperite în compoziția mai multor mărci de săpun, printre cele mai populare aflate pe piață, inclusiv în magazinele din România.
  • Publicat:
Substanțe toxice descoperite în mai multe mărci de săpun populare, care se află în toate magazinele din România. Ce efecte negative au asupra sănătății

Potrivit InfoCons Protecția Consumatorilor, este vorba despre 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă, pe scurt BMHCA. Substanța este interzisă în produsele cosmetice din cauza efectelor nocive asupra sănătății.

Lista produselor identificate ca potenţial periculoase include:

  1. Dove – „Caring hand wash” (săpun lichid, 500 ml). Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.
  2. BOROTALCO – „Igienizzante al muschio bianco con Antibatterico” (săpun lichid, 250 ml). Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.
  3. Palmolive – „Delicate care” (săpun de mână, 90 g). Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.
  4. Nivea – „Creme smooth” (bară de săpun, 100 g). Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil)propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate deteriora sistemul reproductiv, poate dăuna sănătății copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.
  5. Dove – „Beauty cream bar for soft, smooth skin” (bară de săpun, 100 g). Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate afecta sistemul reproductiv, poate dăuna sănătății copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.  Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.
  6. FA – „Mystic Moments” (bară de săpun, 90 g). Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate afecta sistemul reproductiv, poate dăuna sănătății copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.
  7. Tesori d’Oriente – „Mirra” (săpun aromat, 150 g). Conform listei ingredientelor, produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate dăuna sănătății fătului și poate provoca sensibilizarea pielii. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

InfoCons subliniază că aceste produse neconforme pot fi găsite în magazine fizice, pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare din întreaga Uniune Europeană.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”