La ce ajută al treilea compartiment al mașinii de spălat. Mulți nu știu, de fapt, la ce se folosește

Care este scopul celui de-al treilea sertar al mașinii de spălat rufe? Nu multe persoane cunosc cât de util este, de fapt.
  • Publicat:
La ce ajută al treilea compartiment al mașinii de spălat. Mulți nu știu, de fapt, la ce se folosește
Ce face al treilea compartiment al mașinii de spălat. foto: freepik

În ziua de astăzi, mașinile de spălat vin echipate cu trei compartimente, fiecare având câte o utilitate, însă puține persoane știu cu adevărat care este rolul celui de-al treilea sertar al mașinii de spălat. Multe gospodine neglijează să folosească acest compartiment, deși este extrem de eficient la curățarea articolelor de îmbrăcăminte.

Dacă nu știați, mașinile de spălat moderne vin echipate cu trei compartimente. Cu toate acestea, mulți dintre noi folosim des doar două dintre ele.

Ce face al treilea compartiment al mașinii de spălat

Primul compartiment este Main Wash. Este locul în care se adaugă detergentul pentru spălarea principală. În el se poate pune detergent lichid, praf sau gel, dar și agenți pentru îndepărtarea petelor sau înălbitori.

Al doilea compartiment este Softener! Se află în mijloc și e destinat în totalitate balsamului de rufe. În plus, este marcat cu simbolul „max”, indicând nivelul maxim până la care poate fi turnat balsamul.

Cât despre al treilea compartiment, acesta este Prewash. De cele mai multe ori, e trecut cu vederea, dar ajută enorm pentru hainele cu murdărie persistentă.

Acest proces are nevoie de mai mulți agenți de curățare pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei grele și de aceea se folosesc mai multe clătiri. Sunt multe persoane care preferă să curețe manual hainele foarte murdare într-un lighean, însă utilizarea compartimentului de prespălare reduce mult timp, dar și efort.

Folosirea corectă a compartimentului de prespălare

Cel de-al treilea compartiment are, în general, mărimi mai mici decât celelalte două componente ale mașinii de spălat. În acesta se pun de fiecare dată soluții lichide și concentrare.

De regulă, el poate fi marcat cu simbolul „I” sau „1”, în funcție de modelul mașinii de spălat. În plus, unele mașini de spălat permit detașarea acestui compartiment pentru o curățare mai ușoară. De asemenea, este important să puneți în acest compartiment doar detergent special pentru prespălare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”