Produsul folosit des în casă care te scapă de zgârieturile de pe mașină. Costă doar 10 lei

Zgârieturile de pe caroseria mașinii reprezintă o problemă pentru mulți conducători auto, însă există un produs folosit des în casă care poate rezolva problema.
  • Publicat:
Produsul folosit des în casă care te scapă de zgârieturile de pe mașină. Costă doar 10 lei

Cei care conduc în orașele mari și parchează în locuri aglomerate au șanse mari să se aleagă cu astfel de incidente. Cum scăpăm de ele, însă? Iată un truc simplu și ieftin!

De ce ai nevoie și ce trebuie să faci, mai exact?

Ashley Johnson, un angajat al cunoscutului dealer auto britanic Parkland Motors, dezvăluie pas cu pas cum pot șoferii să îndepărteze singuri și cu ușurință zgârieturile mici de pe caroseria mașinii lor. Potrivit acestuia, nu aveți nevoie decât de… folie de aluminiu și de oțet! Da, ați auzit bine!

Folia de aluminiu poate fi cumpărată în majoritatea magazinelor pentru doar aproximativ 6 lei, iar o sticlă de oțet pentru aproximativ 4 lei. Astfel, costul reparației unor zgârieturi minore pe caroseria unei mașini poate fi de doar 10 lei.

Cum poți îndepărta zgârieturile de pe caroserie folosind oțet și folie?

În primul rând, trebuie să curățați bine partea zgâriată a caroseriei cu apă și săpun, de preferință fără a folosi detergenți puternici, pentru a îndepărta orice murdărie. Apoi, este necesar să uscați zona cu o cârpă sau un prosop curat.

Ulterior, tăiați o bucată de folie de aluminiu suficient de mare pentru a acoperi zona zgâriată și apoi înmuiați-o în oțet.

Folia trebuie să fie înmuiată în oțet, dar să nu picure din ea. Faceți mișcări circulare ușoare pentru a apăsa ușor pe zonă și, după aproximativ un minut, verificați zona și, dacă zgârietura este încă destul de vizibilă, puteți repeta din nou procesul până când veți obține rezultatele dorite.

Ultimul pas este să clătiți zona cu apă curată pentru a îndepărta orice reziduu de oțet și apoi să o uscați cu o cârpă.

Alt truc la îndemâna oricui

Este necesar să aveți la îndemână o cârpă curată din microfibră, dar și un fixativ pentru păr. Înainte să începeti procesul de îndepărtare a zgârieturilor de pe caroseria mașinii, puteți testa spray-ul și cârpa pe o zonă mai puțin vizibilă. În acest fel, veți evita să provocați chiar și mai multe daune vopselei de pe autoturism.

Înainte de a aplică fixativul, trebuie să curățați suprafața unde există zgârieturi. După aceea, puteți pulveriza o cantitate mică de fixativ pe zgârieturile în cauză. Zona se freacă ușor cu ajutorul unei cârpe umezite în apă.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”