Sunt hrănitoare și conțin toate vitaminele și mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru a face față celor mai răspândite afecțiuni specifice acestui anotimp.
Nu avem nicio scuză să nu mâncăm echilibrat și să nu adoptăm o dietă cât mai sănătoasă, mai ales când avem la îndemână atâtea și atâtea fructe și legume de sezon.
Cele mai populare fructe și legume care pot fi consumate în acest sezon sunt:
Perele;
Merele;
Strugurii;
Smochinele
Cătina;
Prunele;
Gutuile;
Morcovii;
Cartofii dulci;
Dovleacul;
Dovlecelul;
Cruciferele (varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles);
Sfecla roșie;
Prazul;
Ardeii;
Țelina;
Vinetele.
Alimentația bogată în fructe și legume are nenumărate beneficii pe care oamenii le cunosc. O dietă bazată exclusiv pe fructe și legume poate reduce tensiunea arterială, riscul de boli cardiace și accident vascular cerebral, poate preveni anumite tipuri de cancer, poate reduce riscul de apariție a problemelor oculare și digestive și poate avea un efect pozitiv asupra zahărului din sânge, lucru care menține sub control senzația de foame.
De asemenea, persoanele care vor să slăbească pot să mănânce fructe și legume fără amidon, cum ar fi merele, perele și legumele cu frunze verzi. Aceste minunății ale naturii au un conținut glicemic scăzut, lucru care previne creșterea nivelului de zahăr din sânge și care reduc, în mod automat, senzația de foame.
Specialiștii în nutriție ne recomandă să mâncăm fructe și legume de diferite tipuri și culori, pentru a-i oferi organismului amestecul de nutrienți de care are nevoie. Acest lucru nu numai că asigură o mai mare diversitate de substanțe benefice pentru plante, dar creează și preparate atractive din toate punctele de vedere.
Sursă foto: Shutterstock.